En læser fortæller: Næstekærlighed og sund nysgerrighed

Nu er mor blandt folk, der holder øje med hende.

De var altid en stor støtte

Mine forældre var forholdsvis gamle, da de adopterede mig som nyfødt i 1966, men det var først, da jeg kom i skole, at jeg begyndte at tænke på, at de var ældre end mine kammeraters forældre.

Jeg bevarede et tæt forhold til dem, da jeg flyttede hjemmefra og blev gift med Anders. Ham fik jeg to børn med, inden vi blev skilt, og mine forældre var en stor støtte for mig på alle måder i de næste år.

Så mødte jeg Tommy, som jeg fik endnu et barn med. Vi slog bryllup og barnedåb sammen, og min far nåede lige netop at deltage i festen, før han fik sit første hjerteanfald. Han fik lavet en bypass, men kom aldrig helt til kræfter igen, og han døde desværre i 2015.

Min mor var gået på pension, og fars død slog hende helt ud. Det havde altid været ham, der var lokomotivet hos dem, og nu fik mor meget brug for mig. Det samme havde min egen familie naturligvis, og mit fuldtidsjob krævede også sit.

Sindssygt nysgerrige

Mor var blevet lidt sygdomsfikseret og frygtede at falde om derhjemme og ligge hjælpeløs. Hun boede stadig i det parcelhus, hvor jeg var vokset op, men også det var ved at blive en belastning for alle parter.

– Men hvor skulle jeg dog flytte hen? sukkede mor.

Jeg vidste, at hun gerne ville bo tæt på os, men det var jeg tøvende overfor. Sådan var situationen indtil januar 2019, hvor min familie og jeg ville køre på skiferie i Østrig og derfor havde brug for en tagboks til vores bil. På nettet fandt jeg en billig tagboks i den anden ende af byen.

Efter arbejde kørte jeg derhen for at købe den. Sælgerne boede i et rækkehuskvarter, og naboerne til begge sider studerede mig med interesse.

– Folk i kvarteret er sindssygt nysgerrige, fortalte sælgeren mig. – Hvis min bil holder i indkørslen en dag eller to, banker de på og spørger, om der er noget galt.

Det tænkte jeg meget over på vejen hjem. Var det ikke lige sådan et sted, min mor havde brug for at bo?

Købet af tagboksen kom til at indvarsle en ny tid i både mit og min mors liv, for da der kort tid efter kom en af disse andelsboliger til salg, flyttede hun ind i den og fik heldigvis hurtigt solgt sit hus.

En stor lettelse for mig

Min mor elsker at bo blandt folk, der holder øje med hende, og hun omgås alle naboerne. Hvad nogle opfatter som nysgerrighed, kan i andre sammenhænge opfattes som næstekærlighed, og jeg ved, at hvis hun skulle blive syg, ville det hurtigt blive opdaget. Det er en kæmpe lettelse for mig.

Send din egen historie til [email protected] – vi garanterer anonymitet.