I lovens navn

Sidst set af kæresten: Inger forsvandt sporløst

10. maj 2022 Af Bent Isager-Nielsen Foto: Ritzau Scanpix
26-årige Inger Gunvor Kruse forsvandt sporløst i Odense den 28. februar 1977. Hun blev sidst set af sin gifte kæreste, en familiefar fra Sydfyn. Ude og Hjemmes krimiekspert Bent Isager-Nielsen beretter om den mystiske sag.

Her i Odense boede en kvinde, Inger Kruse, som forsvandt sporløst på Flakhaven, da hendes kæreste satte hende af sin bil.

Du har jo før skrevet om forsvundne mennesker og om, at nogle af disse forsvundne er blevet myrdet. Kan du fortælle mere om det og om Inger Kruse?

Venlig hilsen DS

Hej DS

Sagen drejer sig om den dengang 26-årige studerende Inger Gunvor Kruse, der den 28. februar 1977 forsvandt sporløst i Odense.

Hun skal i teatret i Odense med en veninde og bliver angiveligt sat af ved Flakhaven i Odense centrum af sin 20 år ældre, gifte kæreste, en familiefar fra Sydfyn.

Hun dukker dog aldrig op til aftalen med veninden i Odense Teater. Det er Ingers far, der melder hende savnet omkring en uge efter hendes forsvinden.

Politiet tager øjeblikkeligt henvendelsen alvorligt, da alt peger på, at der ligger en forbrydelse bag. Og man har kun kærestens ord for, at han har sat hende af ved Flakhaven. Ingen andre kan bekræfte det.

Beskrives som glad kvinde

Intet tyder på, at Inger er forsvundet frivilligt.Tværtimod fortæller alle, at hun er en glad kvinde, som under ingen omstændigheder frivilligt ville forsvinde eller begå selvmord.

Derfor har politiet i alle årene betragtet og behandlet sagen som en drabssag.

Det er tydeligt og efter min mening særdeles forståeligt, at politiet mistænker hendes kæreste for at have begået drabet, men man anholder ham på intet tidspunkt.

Grundige undersøgelser

Og han sigtes åbenbart heller ikke formelt for drabet. Man anser Ingers lejlighed i Odense for gerningsstedet.

Den bliver underkastet grundige kriminaltekniske undersøgelser, og teknikerne finder faktisk nogle rester af blod, men for lidt til, at det kan typebestemmes – DNA kender man ikke i 1977.

Kæresten nægter trods mange afhøringer ethvert kendskab til drabet og fastholder sin forklaring om, at han og Inger spiser sammen i hendes lejlighed, og at han derefter kører hende til Flakhaven og returnerer til hendes lejlighed, hvor han vasker op efter middagen og gør rent. Herefter kører han hjem til sin familie på Sydfyn.

Liget af Inger er den dag i dag ikke dukket op.

Du kan se mere om sagen på YouTube i udsendelsen ”Mysteriet om Inger Kruse”.

Venlig hilsen Bent

Sponsoreret indhold