Livsstil

En læser fortæller: Alle dage har et lyspunkt

11. februar 2022 Fortalt til Dorte Roholte. Modelfoto: Panthermedia
Jeg er blevet bedre til at opdage og huske de positive glimt.

En broget tilværelse

Jeg fylder år sidst i marts, og på min fødselsdag plejer jeg at filosofere lidt over livet. De seneste år har min tilværelse desværre set lidt broget ud, og glæder og fornøjelser har ikke stået i kø.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da jeg fyldte 57 i marts 2021, gjorde jeg atter status og måtte erkende, at ingen problemer var blevet løst: Mine to voksne børn havde stadig hver deres udfordringer og konflikter med hinanden og med andre mennesker, mit job var stadig stressende og underbetalt, min boligsituation var på grund af støjende naboer fortsat ikke god, økonomien var spinkel, og min drømmemand havde heller ikke vist sig.

På min fødselsdag travede jeg en lang tur, og undervejs tænkte jeg på, hvad jeg selv kunne gøre for at forbedre situationen og ikke mindst humøret. Mange omstændigheder i mit liv havde jeg ikke afgørende indflydelse på, men måske kunne jeg ændre på mit fokus og på min egen holdning til det, der skete?

Gaven til mig selv

Mine overvejelser under traveturen medførte, at jeg senere samme dag købte en lille fødselsdagsgave til mig selv, en notesbog med stift bind. I den ville jeg hver eneste dag skrive følgende sætning: ”I dag har været en god dag, fordi …”

Min første optegnelse i notesbogen skrev jeg samme aften: ”I dag har været en god dag, fordi min kusine huskede min fødselsdag og ringede til mig.”

Siden har jeg holdt fast i mit forsæt, også selv om jeg nogle dage har måttet lede lidt efter noget godt. Et lyspunkt har der jo som regel været hver dag, og mit projekt har også gjort, at jeg er blevet bedre til at opdage og huske det.

Det kunne være rene småting som for eksempel den muntre ungersvend, der sidder ved kassen i mit sædvanlige supermarked. En dag købte jeg en flaske vin, og han så strengt på mig og bad mig om at dokumentere, at jeg var over 18. Det fik mig til at grine, og jeg skrev det i notesbogen.

Jeg er gladere end sidste år

Nogle dage har det alligevel været umuligt at finde noget positivt, men så har jeg skrevet: ”I dag har været en god dag, fordi jeg læste fire sider i denne bog og blev glad af det.”

Det virker nemlig altid stærkt opmuntrende på mig at læse tilbage, og til min snarlige fødselsdag vil jeg give mig selv en ny notesbog. For jeg er faktisk blevet gladere siden sidste år.

Send din egen historie til [email protected] - vi garanterer anonymitet.

Sponsoreret indhold