Guide: Tre gange personlige historier

1. Hjemløs opvækst
Sofie vokser op med fraskilte forældre, der hver kæmper deres egne kampe. Moren Tina er livsklog og bor i villakvarterer og i herskabslejligheder, men hun burer sig også inde i dagevis for nedrullede gardiner. Faren Frank bygger svævebane, fester med sig selv og forsvinder om natten.
Selv vokser Sofie op med en følelse af hjemløshed, der fører til, at hun slår hånden af sin far – bare for at se ham på forsiden af en kulørt avis 10 år efter bruddet. ”Små sorte bogstaver” er Sophie Amalies debutroman, og den bygger på forfatterens egen opvækst.

2. Enkemand i krise
Kristian Ibler er skuespiller og manuskriptforfatter, og han har selv mistet sin kone. Under hendes kræftsygdom og efterfølgende død oplevede han at stå med en følelse af, at han havde levet sit liv på en løgn og jagtet karrieren over det meningsfulde i livet.
”Enkemand” er hans personlige – og hjerteskærende – beretning om at blive enkemand og alenefar til to små børn, og den er især til dig, der har mistet en af dine nære og stået i en eksistentiel krise som følge af tabet.


Guide: Tre nye film
3. Mors psykiske sygdom
Journalisten Olav Hergel bruger i dén grad sig selv og sin personlige historie i romanen ”Jeg husker dagen som lys”. Forfatterens mor, Benedicte Hergel, var en central figur i miljøet omkring Karen Blixen, som hun havde en familielignende relation til.
Opfordret af Blixen indledte den unge kvinde (næsten) et forhold til digteren Thorkild Bjørnvig, og det endte med at inficere hendes sind, så Olav Hergel voksede op med en ustabil og psykisk syg mor, og det førte senere til tvangstanker, OCD og depression hos journalisten.


Guide: Tre af de bedste krimipodcasts