Kultur

Kylie Minogue: Fra barnestjerne til poppens prinsesse

17. oktober 2022 Af Jørgen de Mylius. Foto: Ritzau Scanpix og Mega
Kylie Minogues gennembrudshit “Locomotion” fra 1987 må siges at have haft en næsten profetisk titel, for siden den ramte verden som et damptog, har den australske sangfugl bevæget sig med stormende fart til succes som verdensstjerne i dag. End ikke en kræftsygdom kunne stoppe hende.

Kylie Minogues gennembrudshit “Locomotion” fra 1987 må siges at have haft en næsten profetisk titel, for siden den ramte verden som et damptog, har den australske sangfugl bevæget sig med stormende fart til succes som verdensstjerne i dag. End ikke en kræftsygdom kunne stoppe hende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kylie Minogue er den største kvindelige succes fra Australien i poppens verden, efter at hun, i starten af årtusindet, overhalede Olivia Newton-John i både plader og koncerter. Efterhånden har hun solgt mere end 80 millioner plader på verdensbasis. Og selv om hun blev tvunget til at holde en pause, mens hun sloges mod en kræftsygdom, har hun ikke været til at stoppe; i flere omgange har den petite sangerinde med den store stemme genopfundet sig selv med nye stilarter både i musikken og indenfor mode for at følge med tiden, og hun er af pressen flere gange blevet kaldt en sand kamæleon i forvandlinger.

Kylie Ann Minogue kom til verden i 1968, som første barn af i familien. Herefter fulgte lillesøster Dannii og lillebror Brendan. Faderen Ronald var revisor, og mens børnene var små, arbejdede moderen Carol Ann som både ballet- og showdanserinde, og alle så interesseret med på TV, når der var dans og musik. Kylie og Dannii var så indfanget af showverden, og de gik begge til dans og musik i deres fritid, som de var gode til det, så i 1979 gik søstrene sammen til audition, da Australsk TV søgte børn til Tv-serien “The Sullivans”.

Et lysende talent

Dannii var for ung, men Kylie fik en lille rolle i serien, og det kickstartede det, der skulle blive en verdensomspændende karriere for hende. Hun var et lysende talent, og hun endte med at blive først barnestjerne og siden teenageidol på grund af rollerne i TV. Den sidste var en af hovedrollerne i den internationalt kendte og uendelige føljeton “Neighbours”.

Men begge Kylies søskende er nu også blevet nogen inden for musikken; Dannii er både et kendt og populært navn i Australien som sangerinde og mediepersonlighed. I England fik hun i 1991 gang i pladekarrieren med sangen “Love and kisses ”, og lavede mange gode hits op igennem årtiet – helt ind i det nye årtusinde. Og brormand Brendan arbejder i dag som kameramand for Australsk TV.

 

Der er ingen misundelse mellem Kylie og hende (næsten lige så) succesfulde søster Danii.
Foto: Hubert Boesl / Ritzau Scanpix
Foto: Hubert Boesl / Ritzau Scanpix

 

I Tv-serien “Neighbours” kom Kylie til at arbejde sammen med en anden ung ambitiøs skuespiller, Jason Donovan, som også først blev valgt som barneskuespiller og siden som teenagestjerne. Serien blev også vist på engelsk TV, som så mange andre australske Tv-serier, og parrets popularitet blev større og større i Storbritannien, som serien skred frem. Det kulminerede med mere end 20 millioner seere i et afsnit, hvor Jason og Kylie blev gift efter at have spillet forelskede i tidligere i serien.

Da Kylie også havde vist sit sangtalent i andre nationale shows, fik hun pludselig et tilbud fra et australsk pladeselskab om at indsynge en ny udgave af 60’er hittet “The Locomotion”, som meget passende udkom tre uger efter at bryllupsafsnittet blev vist. Og selvfølgelig var både den australske og den engelske presse helt oppe at køre over, at Jason og Kylie også blev kærester i den virkelige verden – de blev dog ikke gift.

 

Det unge, smukke par – Kylie og Jason – i bryllupstøjet. Det var dog kun på TV, de blev gift.
Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

 

“The Locomotion” blev en stor succes i Australien i 1987, og både Kylie og Jason var eftertragtede ungdomsidoler. Efterspørgslen i England steg, og kort tid efter besluttede de begge at tage turen til London for at se, hvad det kunne føre til på den side af kloden.

Hit på én time

Det blev deres livs vigtigste beslutning; I London havde producertrioen Stock Aitken Waterman (SAW) fået travlt efter succesen med at producere og skrive sange til bl.a. Rick Astley og Bananarama, og de tilbød både at skrive sange og producere dem til det unge australske håbefulde par. I første omgang ville de lancere dem hver for sig, og det fik de gjort eftertrykkeligt med række plader, der gav både Jason og Kylie berømmelse i store dele af verden.

På mindre end én time havde succestrioen strikket “I should be so lucky” sammen, der blev et bragende gennembrud for Kylie. Den blev nr. 1 i England i 1988, og Kylie var selvfølgelig med ét tidens varmeste navn. Samarbejdet fortsatte med andre store succeser som bl.a. “Got to be certain”, “Hand on your heart” og en ny udgave af Kylies australske hit “Locomotion. SAW producerede også med succes for Jason, og skrev naturligvis også den smægtende romantiske “Especially for you” duet til Jason og Kylie. Også den fandt vej til førstepladsen i England og Australien, og har som single solgt over en million eksemplarer.

 

Kylie, som et andet futtog, med en hale af mænd efter sig, mens de danser sig gennem hittet “The Locomotion”.
Foto: Koji Sasahara / Ritzau Scanpix
Foto: Koji Sasahara / Ritzau Scanpix

Kylie fik så travlt med nye indspilninger, koncerter i Europa og fortsættelse af Tv-serien “Neighbours”, så da de sidste afsnit skulle laves i hjemlandet, måtte producerteamet følge med til australske pladestudier, for samtidig at færdiggøre det planlagte verdensalbum “Enjoy yourself” for Kylie.

Overvandt sygdom

Efter flere års samarbejde med SAW, var Kylie blevet moden til at prøve noget nyt, og omkring 1994 sprang hun ud med helt ny lyd og stil, som hun fik meget ros for hos kritikerne, og som gav hende nye hits som bl.a. “Confide in me” og “Put yourself in my place”. Endnu et stilskift kom ved indgangen til det nye årtusinde med verdenshits som bl.a. “Spinnin’ around”, “Love at first sight” og duetten “Kids” med Robbie Williams.

I 2002 blev hendes single “Can’t get you out of my head” udnævnt til årets plade, efter at den også blev årets mest solgte, og hendes status som superstjerne var godt og grundigt cementeret. Kun i Nordamerika lykkedes det i første omgang ikke for hende at holde fast i den succes, hun fik med sin engelske udgave af “Locomotion”, men efter tredje stilskift omkring starten af det nye årtusind kom der også gang i karrieren her.

Det var som om, Kylie kunne gå på vandet. I 2005 var hun i gang med en større turné i Europa, som hun kaldte “Showgirl: The greatest hits tour”, da tragedien ramte hende: hun blev diagnosticeret med brystkræft, i en alder af bare 36 år.

Kylie aflyste resten af turnéen med løfte om at genoptage den, når hun var raskmeldt. Efter flere omgange med kemoterapi og rekonvalescens blev hun raskmeldt, og genoptog turnéen for hjemmepublikummet i Australien under titlen “Showgirl: The homecoming tour”. Hun er siden blevet rost og hyldet for sin åbenhed om sygdommen og hele forløbet frem til hun blev erklæret rask nok til at kunne fortsætte sin aflyste turné.

Efter et års tid var alt som før, dog med det tillæg, at hun har opgraderet sit sceneshow med ekstravagante kostumer, dansere og store orkestre, så de nu er mere futuristiske og tempobetonede end tidligere. Efterhånden som tiden er gået, og hun konstant er i fokus på film, på hitlisterne, i pressen m.v., er hun blevet døbt “The Princess of Pop”.

 

Undervejs i sin kræftbehandling mistede Kylie sit hår. Men efter behandlingen var hun ikke bange for at vise sig offentligt med sin nye, smukke korte frisure.

 

En af de smukkeste

I mange årtier er Kylie i diverse afstemninger valgt som en af verdens ti smukkeste kvinder bl.a. på baggrund af billeder taget af Marilyn Monroe fotografen Bert Stern i Los Angeles. Kylie har gennem årene introduceret offentligheden for forskellige kærester, men udover Jason, kan de fleste nok bedst huske Michael Hutchence fra den australske gruppe INXS, der begik selvmord i 1997.

Siden 2018 har den nu 54-årige Kylie været kæreste med Paul Solomons, som er kreativ direktør for det britiske magasin GQ. Kylie har aldrig fået børn, og hun har fortalt, at hun aldrig har ønsket at være barnløs, men det desværre bare blev sådan på grund af travlhed, skiftende kærester og sin kræftsygdom. Kylie er nu flyttet hjem efter 30 år med hovedkvarter i London, men hun deler stadig også bopæl med Paul i London, som hun regelmæssigt besøger, når hun skal på et af sine mange showture i England.

 

Det er tydeligt at se, at Kylie og Paul stadig er meget, meget glade for hinanden.

 

 

 

 

Sponsoreret indhold