Livsstil

Is Kuren: En effektiv kickstarter

16. juli 2021 Af Vibeke C. Larsen. Foto: Søren Lamberth/Aller Foto & Video
Gitte Pødenphant Carlsen har afprøvet Ude og Hjemmes lækre turbokur: Is Kuren, hvor is indgår i samtlige måltider i tre dage. Gitte tabte halvandet kilo og fik nye idéer til velsmagende desserter og snacks. Hun er nu topmotiveret til at komme endnu længere ned i vægt.

Tre dage med lækre isretter.

Det lyder ikke umiddelbart som en lynkur, men den er god nok. Ude og Hjemme har sammensat en lækker slankekur, hvor hovedingrediensen i alle dagens måltider er is, og den har vi ladet Gitte Pødenphant Carlsen teste.

– Det lød for godt til at være sandt, men jeg elsker is, så det kunne være sjovt at prøve, siger Gitte, der er 52 år.

Banana-split og bagte ferskner

I løbet af de tre dage, som kuren varede, har hun både spist banana-split, is med bagte ferskner og hindbær, is på ristet rugbrød med blåbær, brombær og mynte og kold rabarbersuppe med is og jordbær.

– Jeg var lidt skeptisk over at skulle spise is på rugbrød. Konsistensen var lidt sjov, men det smagte faktisk rigtig godt, konkluderer Gitte.

Mange af opskrifterne indeholdt friske bær og crunch, og Gitte oplevede, at de var nemme og hurtige at tilberede.

– Retterne så rigtig indbydende ud med frugt, farver og knas, og det var rart, at der også var lidt, der knasede. Maden har smagt så godt, og jeg har slet ikke opfattet det som en kur. Jeg var helt bekymret for, om jeg nu ville tabe mig, siger Gitte.

Til mellemmåltiderne var der også is på menuen.

Når jeg spiste alle måltider og mellemmåltider, blev jeg ikke sulten. Jeg opdagede, at der ikke skal så meget til, før jeg føler mig mæt, siger Gitte.

Hun er sosu-assistent og arbejder som bostøtte og fulgte kuren i tre dage, hvor det passede med hendes arbejdstider.

– Retterne er lidt svære at have med i madpakken, så kuren egner sig bedst til tre dage, hvor man har hul i kalenderne, siger hun.

Kroppen gik i dvale

Gitte har været overvægtig, siden hun var barn.

– Jeg har altid spist med følelserne, så hvis der er sket dårlige eller gode ting i livet, har jeg spist. Ikke en masse usunde ting, bare for store mængder mad. Jeg har været på forskellige kure og tabt mig, men har altid taget det hele på igen, siger Gitte.

Hun bor i Silkeborg med sin mand Kim. Deres to døtre er flyttet hjemmefra, og Gitte indrømmer, at der er gået lidt for meget hygge i hverdagen, efter at børnene er flyttet.

For et halvt år siden blev hun opereret i skjoldbruskkirtlen og skulle holde sig i ro, hvilket ikke passede Gitte, der er vant til et aktivt liv, hvor hun to gange om ugen dyrker en times spinning efterfulgt af en time med dancefit.

– I fire uger måtte jeg ikke lave andet end at gå en kort tur med min hund, og det gav ikke rigtig noget. Samtidig kom min overgangsalder buldrende, og det gjorde det ikke bedre. Det er utroligt, så hurtigt kroppen kan gå i dvale, understreger Gitte, der tog seks kilo på under sit sygdomsforløb.

Derfor var hun topmotiveret til at prøve Ude og Hjemmes Is Kuren. For at opnå et vægttab med kuren skal man benytte fedtfattig is. Gitte brugte isen fra Eassis, og under kuren drak hun dagligt 2-2½ liter vand og lidt Pepsi Max, men kaffen skar hun ned på.

– Normalt drikker jeg rigtig meget kaffe, men jeg holdt mig til én kop om dagen, og den første dag fik jeg hovedpine, men derefter havde jeg det godt. Jeg er blevet renset godt igennem og er blevet inspireret til at skære ned på mit kaffeforbrug, siger Gitte.

Ned i vægt

Da de tre dage med isretter var gået, viste vægten, at is faktisk godt kan medføre et vægttab. 1,5 kilo havde Gitte tabt.

– Det er første gang i flere måneder, at jeg har tabt mig, så jeg er tilfreds. Desuden føler jeg, at jeg har fået renset kroppen igennem, siger Gitte.

Hun vil gemme opskrifterne fra Is Kuren.

– Kuren har givet mig inspiration og tips til en masse sunde desserter, som jeg kan bruge fremadrettet. For eksempel kan man skifte en kage ud med bananasplitten fra kuren. Desuden har jeg fået tip til sunde snacks, fortæller hun.

Efter tre dage med is glæder Gitte sig til igen at spise varm mad, men hun er frisk på at følge kuren på et andet tidspunkt, og måske kan hun lokke Kim med.

– Min mand har spurgt, om jeg troede, det var noget for ham, så måske tager vi kuren sammen senere på sommeren.

Jeg kan i hvert fald godt finde på at følge Is Kuren igen, hvis jeg har tre dage, hvor jeg ikke skal noget, for den egner sig bedst til, at man spiser måltiderne hjemme, siger Gitte.

Den kolde lynkur har givet hende mod på at gå i gang med den livsstilsændring, der skal til, hvis hun for alvor skal ned i vægt.

– Jeg har længe tænkt, at der skulle ske noget, og jeg kan mærke, at det skal være nu, understreger Gitte.

Da de tre dage med isretter var gået, viste vægten, at is faktisk godt kan medføre et vægttab. 1,5 kilo havde Gitte tabt.

Sponsoreret indhold