Mimi - Kærligt talt

Brev til Mimi: Min svigerdatter melder altid afbud

16. november 2022 Af Dorthe Wamsler
Foto: Shutterstock
Farmor er ked af, at hendes svigerdatter er begyndt at melde afbud til familiesammenkomster. Svigerdatteren undskylder sig med hovedpine og firmaarrangementer, selv om hun er inviteret til runde fødselsdage og konfirmation. Farmor tør ikke konfrontere hende, for hun er bange for, at svigerdatteren slår hånden af hende. Har du et godt råd til farmor?

Kære Mimi
Jeg har mange spekulationer over min svigerdatter, som er begyndt at melde fra til arrangementer i vores familie. Jeg bor alene, og min søn, svigerdatter og barnebarn bor ikke så langt fra mig. Vi bor på Sjælland, mens det meste af min familie bor i Jylland, hvor min bror har overtaget vores forældres gård.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Afsløret med veninderne

Han har god plads, så vi har jævnligt været på besøg derovre, hvor vi bor hos ham. Både min søn og mit barnebarn har altid ment, det var sjovt at komme på gården, hvor der er mange dyr og dejlig natur.

Tidligere var min svigerdatter med, men siden coronanedlukningen, hvor der jo ikke var meget samvær, er hun begyndt at trække sig. Hun var hverken med til min brors runde dag i marts eller til min søsters datters konfirmation i foråret, hvor der var et vigtigt arrangement med hendes arbejdsplads.

Til mine forældres guldbryllup kom min søn for at hente mig, men svigerdatteren var ikke med i bilen. Hun havde fået en voldsom hovedpine!

Et par dage efter fortalte en af mine kolleger mig, at hun på guldbryllupsdagen havde set min svigerdatter sidde på café sammen med et par veninder. Det blev jeg rigtig ked af.
Jeg bliver heller ikke inviteret hjem til dem mere, kun når jeg skal passe mit barnebarn, og det vil jeg selvfølgelig gerne. Jeg har talt med min søn om det, og han prøver at krybe udenom, men han er ked af det og flov over sin kone.

Nu har hun meddelt, at hun vil holde jul hjemme. Det er fint nok, men min bror har foreslået, at vi kommer en weekend i december, og det mener hun ikke, hun har tid til.

Jeg har ikke lyst til at konfrontere hende direkte, for hun kan være temmelig irritabel, og jeg vil ikke risikere, at hun også slår hånden af mig. Men jeg finder det uopdragent, at hun er begyndt at vælge vores familie fra. Samtidig har jeg ondt af min søn. Hvordan skal jeg gribe det an?
Hilsen Farmor

Giv hende plads

Kære Farmor
Nu er alle jo ikke lige familiemindede, og måske er din svigerdatter ikke vant til at have så megen kontakt med sin egen familie.

Jeg synes, du skal tale med hende om, hvorvidt du eller en anden i familien har fornærmet hende, blandet sig i hendes sager, eller hvad der nu kan være sket. Hvis du ikke får noget ud af det, skal du lade være med at bekymre dig om hende.

Det er vigtigt, at du kan holde kontakten til din søn og dit barnebarn, og her skal du insistere på, at din søn er fast i mælet. Men hvis svigerdatteren ikke har mod på de mange familiearrangementer, skal I lade hende være. Hold jeres fester uden hende og vær glade for jeres fællesskab.

Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold