Mimi - Kærligt talt

Er jeg en rigtig kvinde?

13. juni Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
For nylig har Susan fået at vide, at hun ikke er "en rigtig kvinde", når hun på forhånd afviser at få børn. Bemærkningen kom fra en nybagt far, og den sårede Susan. Mimi har en kontant kommentar ...
Ung kvinde med flad mave ser på sit spejlbillede, hvor hun er gravid

Kære Mimi

Jeg var for nylig til et bryllup, hvor jeg faldt i snak med et par stykker ude på terrassen, hvor vi rygere holdt til. Talen faldt på børn – nogle af de andre var forholdsvis nyslåede forældre, andre var i gang med projektet. Og så var der mig. Som ikke vil have børn. Det er en beslutning, jeg har taget for flere år siden, og den har haft konsekvenser. Jeg har oplevet at være i et nyt forhold, hvor jeg ærligt meldte ud, at jeg ikke ville have børn, hvorefter forholdet sluttede. Det har jeg affundet mig med, og jeg er sikker på, at jeg nok skal finde en mand, der enten har børn fra et tidligere forhold, eller som heller ikke ønsker sig børn.

Tilbage til brylluppet: Jeg fortalte de andre om min beslutning om ikke at ville have børn, og det affødte nærmest en hetz mod mig. De andre var både overraskede og nærmest vrede over mit valg. Den ene af gæsterne, en mand, der lige var blevet far for anden gang, endte med at sige til mig, at jeg ikke var en rigtig kvinde, hvis ikke jeg fik børn. Jeg var målløs. Både over at mit udsagn kunne frembringe så stærke følelser og over de sårende ord om, at jeg ikke var ”en rigtig kvinde”. Er der mon mange, der ser sådan på kvinder uden børn?

- Kærligst Susan

Kære Susan

Jamen magen til vrøvl skal man da lede længe efter.

Nybagte og vordende forældre har stærke følelser for deres afkom, og det er ganske forståeligt. Men at andres livsvalg i dag kan afstedkomme sådan nogle bemærkninger, er helt uforståeligt. Du må tage det som en oplevelse, godt nok en af de mere besynderlige.

Du skal i hvert fald ikke lade en tilfældig nybagt far, der måske har fået lidt rigeligt at drikke til festen, skabe den mindste tvivl hos dig. Børn eller ej er dit personlige valg.

Jeg kender i øvrigt adskillige kvinder, der af den ene eller anden grund har valgt børn fra, og jeg kan garantere dig for, at de er kvinder – og det er hævet over enhver tvivl. Det er nogle år siden, man anså kvinder for at være fødemaskiner.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold