Mimi - Kærligt talt

Fest uden forældre

4. juli Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
En læsers teenagedatter fylder 15 og vil gerne fejre fødselsdagen med en fest - og forældrene skal helst ikke være hjemme! Det føler læseren sig ikke tryg med, og Mimi er heller ikke begejstret.
En gruppe unge piger danser og morer sig

Hej Mimi

Vores datter fylder 15 år til efteråret, og hun har længe talt om at holde en fest. Vi har en stor gildesal i kælderen, så der er plads nok til de unge mennesker.

Men nu er vi begyndt at tale mere konkret om festen, og det viser sig, at hun helst ikke vil have, at min mand og mig er hjemme den aften. Hun er en fornuftig pige, og selv om hun af og til drikker en smule alkohol, har vi aldrig oplevet problemer. Hun er ikke fra sans og samling, når hun kommer hjem. Jeg kan dog godt være bekymret for, om de andre unge kan styre sig. Tænk, hvis festen løber helt løbsk, og vi ikke er i nærheden! Skal vi tage chancen?

- Bedste hilsner Mor og Far

Kære forældre

Nej, det skal I ikke. Det er skønt for jeres datter, at I har en fin, stor gildesal. Det er jo ideelt til en ungdomsfest. Men I skal bestemt ikke efterkomme hendes ønske og rykke ud af jeres hjem, når gæsterne kommer.

Jeg synes, I skal være meget faste her. 15-årige er stadig børn, og det er de voksnes ansvar, at festen forløber godt. Selvfølgelig skal I holde øje med, hvad der foregår i jeres hjem, og I skal være klar til at træde til, hvis noget løber løbsk. I kan jo i øvrigt så vidt muligt holde jer ovenpå, så festen føles privat. Jeg håber, jeres datter får en dejlig fødselsdagsfest.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold