Mimi - Kærligt talt

Fodbold splitter vores familie

3. oktober Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
TP har fået en ny svigersøn, der holder med et andet fodboldhold end hendes søn, og det har skabt stor ravage i familien. Kan sport sætte sindene i kog hjemme hos jer?
To fodboldfans skændes og tager fat i kraven på hinanden

Kære Mimi

Vi har fået et tåbeligt problem i vores familie. Min søn er først i 30’erne og en fornuftig fyr på alle områder, bortset fra at han er fanatisk med sit fodboldhold. Han ser alle kampe og sætter alt til side for det. Og det er ikke nok, at man elsker sit eget hold, man skal også hade modstanderholdet!

For nogle måneder siden kom vores datter hjem med en ny kæreste, der er jævnaldrende med vores søn og lige så meget fodboldfanatiker. Desværre holder han med et andet hold, og det er to storkøbenhavnske hold, vi taler om her.

Det lyder tåbeligt, men de to kan simpelthen ikke være i stue sammen. Vi har altid set meget til hinanden i vores familie til hyggelige frokoster, grillaftener i haven og så videre. De første par gange de to fodboldfanatikere mødtes, kom de op at skændes. Min mand og jeg indførte en regel, om at der ikke måtte tales fodbold ved familiesammenkomsterne. Men det fungerede ikke. Vores søn tillod sig ovenikøbet at møde op i sin holdtrøje til en fødselsdag.

Nu er vores datter nødt til at komme uden sin kæreste, hvis vores søn er med. Det er latterligt, men vi kan åbenbart intet stille op. Vores datter er fornærmet over at måtte undvære kæresten, og senest er hun begyndt at holde sig væk.

Jeg forstår ikke, at voksne mænd kan opføre sig på den måde, og jeg ved slet ikke, hvordan vi skal takle situationen. Har du et godt råd?

- Mange hilsener TP

Kære TP

Jeg ville give dem begge en god gammeldags skideballe. Hvad i alverden bilder de sig ind at ødelægge godt familiesamvær med deres idioti. Hjælper skideballen ikke, må de holde sig væk en rum tid, og hvis du ikke nænner det, må du invitere dem hver især – da de er søde hver for sig, men rædselsfulde sammen, må I dele dem i to skarpt adskilte hold.

Fodbold er en fin sport, men den tiltrækker åbenbart mange fjolser, der ikke ved, hvordan man opfører sig, og som ikke har andet i hovedet end en bold med luft i! Umiddelbart lyder det for mig, som om din søn er den værste. Han skal da ikke hindre, at din datter og hendes kæreste kan komme hos jer?

Det er synd for dig og din mand, at I skal ligge under for sådan noget pjat. Men det tyder også på, at I må tage en tørn til med opdragelsen af sønnike.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen kærligt talt

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold