Mimi - Kærligt talt

Han kyssede naboen

8. august Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
Ellen troede, hun levede i et godt ægteskab, men så greb hun sin mand i at kysse naboen – som er en mand. Nu føler hun, at hun har levet på en løgn …
En midaldrende mand prøver at forklare sig over for sin kone, der ser vred ud.

Kære Mimi

Min mand og jeg har været gift i snart 28 år. Vores børn er fløjet fra reden for flere år siden, og vi har det godt. Eller – det troede jeg!

Selvfølgelig har der været bump på vejen i vores ægteskab, men ikke mere end vi kunne klare. Vi har dog ikke så meget intimt samvær mere, da jeg mistede lysten efter overgangsalderen. Jeg synes alligevel, vi er gode til at være tætte i hverdagen med kys og kram, og vi holder altid i hånd, når vi er ude at gå ture.

Men alt det er vist tæt på at være fortid, for forleden greb jeg min mand i utroskab. Vi var til vejfest, og alle fik rigeligt at drikke. På et tidspunkt kunne jeg ikke finde min mand, og jeg begyndte at lede efter ham. Jeg fandt ham i vores entré, hvor han stod og kyssede med naboen. Og som om det ikke var nok, er vores nabo altså en mand. Jeg blev fuldstændig paf og begyndte at skælde dem begge huden fuld, mens de stod og så skamfulde ud. Siden har der været iskold luft mellem os.

Et er, at han har været mig utro, noget andet er, at det var med en anden mand. Jeg føler mig totalt til grin. Har vores ægteskab været en lang løgn? Hvad vil vores børn ikke sige, hvis de finder ud af det? Min mand har et par gange prøvet at tale med mig, men jeg vil ikke høre på ham. Jeg er stadig chokeret, og jeg overvejer, om jeg bare skal pakke mine ting og forlade ham.

- Hilsen Ellen

Kære Ellen

Jeg synes, du først og fremmest skal se at få talt med din mand. Lad ham forklare, hvad der er foregået, og hvorfor. Ud fra din beskrivelse lyder det, som om I har haft et godt ægteskab i mange år, og det er slet ikke sikkert, han har været utro før.

Jeg forstår godt, du er chokeret, men en grundig samtale er under alle omstændigheder med til at afklare, om du skal fortsætte i ægteskabet eller ej. Det er ikke nogen nem samtale, heller ikke for din mand, men efter 28 år, er det jeres begges pligt at få talt ud. Vent med at inddrage børnene, til du ved, hvad det ender med.

Jeg håber, du vil kunne træffe den rette beslutning, når I har talt ud. Hvis du pakker dine ting og rejser, vil du altid spekulere videre over, hvordan dette kunne ske.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold