Mimi - Kærligt talt

Jul med hans ekskone

7. december 2022 Af Mimi Jakobsen. Foto: Shutterstock.
Krebsen skal holde jul med sin svigerfamilie – og sin mands ekskone. Hun føler sig uden for i familien og synes, at ekskonen fører sig frem. Hendes mand kan ikke se problemet. Han er blot glad for, at hans børn har både mor og far i julen. Skal krebsen holde ud eller sige fra?
-

Kære Mimi

Jeg har brug for at læsse lidt af: For tre år siden flyttede jeg sammen med en dejlig mand, som er far til to børn. De bor hos deres mor knap to timers kørsel fra os og besøger os hver anden eller tredje weekend. Det fungerer fint.

Han har et godt forhold til sin ekskone, og det er det, der er problemet. Ekskonen bor på en gård med min mands forældre samt hans bror og svigerinde. Broren har overtaget forældrenes gård. Det betyder, at fødselsdage bliver fejret hos dem, og det fungerer også nogenlunde.

De hvisker bag min ryg

Men nu skal vi for anden gang holde jul sammen. Vi kører derned juleaftensdag, overnatter og er sammen til julefrokost første juledag. Børnenes mor er med til det hele, og generer mig. Det er da dejligt for børnene, at deres forældre kan være i stue sammen, men jeg føler mig virkelig ikke godt tilpas.

Jeg synes, hun fører sig frem hele tiden, og især er der meget fnisen og snakken med svigerinden – jeg føler, de taler om mig bag min ryg. Hun refererer også konstant til begivenheder fra deres fælles fortid.

Min mand synes, det er i orden, hun er med, for hun har ikke anden familie. Han kan ikke forstå, det generer mig. Jeg har heller ikke meget familie. Min mor er meget dement og på plejehjem, og jeg har ikke kontakt med min søster. Min voksne søn er flyttet til USA. Hvis jeg havde haft økonomi til det, ville jeg være rejst over til ham til jul, men det kan ikke lade sig gøre.

Skal jeg blive ved med at finde mig i, at min mands ekskone spiller så stor en rolle i vores liv i mange år fremover? Jeg vil spare på alt for at kunne holde jul hos min søn til næste år, forhåbentlig sammen med min mand.

- Mange hilsner krebsen

Kære krebsen

Julen kan godt give problemer, når man ikke føler sig helt tilpas og samtidig savner sine nærmeste. Jeg synes dog, du skal forsøge at bide det i dig og blæse på ekskonen. To dage er et kort besøg, og det gælder om at gå til opgaven med overskud. Det er jo ikke usædvanligt, at familier taler om deres fælles historie. Men det gælder selvfølgelig om at gøre det på en hensyntagende måde, for det er ikke alle historier fra “de gode gamle dage”, vi nytilkomne gider at høre om.

Gør også din mand klart, at I to holder jul sammen i USA til næste år. Det må være rimeligt, men du må også acceptere, at I mindst hvert andet år er sammen med hans familie og ikke mindst børnene.

På med vanten, tag et ekstra glas rødvin og glæd dig over alle de andre dage i årets løb, hvor det fungerer godt med din dejlige mand og hans børn.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold