Mimi - Kærligt talt

Kæresten er besat af mobilen

20. juni Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
Josy har været sammen med sin kæreste i et års tid, og han viser sin mobil og computer større interesse end hende. Skal hun se i øjnene, at det nok ikke bliver meget bedre, og forlade ham?
Ung kvinde ser surt på sin kæreste, der er opslugt af sin mobil.

Hej Mimi

Min kæreste og jeg har været sammen i lidt over et år. Da vi mødtes, bemærkede jeg godt, at han var meget aktiv på sin mobil og computer, men det stilnede af efter et stykke tid. Nu synes jeg, han igen er begyndt at bruge uforholdsmæssigt meget tid på sine tekniske gadgets i stedet for på mig.

Han skriver til mig næsten dagligt og spørger, om jeg kommer hjem til ham. Men når jeg er der, har jeg svært ved at holde hans opmærksomhed i særlig lang tid ad gangen. Jeg ender også ofte med at gå i seng før ham, fordi han sidder oppe den halve nat og hænger over skærmen. Jeg føler mig mere og mere tilsidesat, men på den anden side er jeg glad for ham – når han kigger op fra sin skærm!

Skal jeg vente på, at han er klar til at slippe sin mobil og give mig opmærksomhed, eller skal jeg smutte, før jeg bliver alt for såret?

- Kram fra Josy

Kære Josy

Jeg synes ikke, du har grund til at være direkte såret, men jeg kan godt forstå, du føler, du kommer i anden række. Det må du tale med din kæreste om. Fortæl ham, at du ikke kommer på besøg for at se ham sidde og klapre løs på sin computer eller glo på sin mobil.

Min egen mand er – med rette – tit efter mig, fordi jeg gør det samme. Det er en rigtig dårlig vane, som din kæreste måske ikke er bevidst om. I må forsøge at indgå en aftale om, hvor meget ”skærmtid” din kæreste skal have.

Vi har ikke fundet balancen endnu hjemme hos os, for det er altså vanedannende med den her teknologi. Til gengæld har min mand tv-nyheder kørende de fleste af døgnets vågne timer, og det kan jeg så skyde tilbage med …

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold