Mimi - Kærligt talt

Kæresten synger falsk i badet

19. september Mimi
Foto: Shutterstock
En læser er flov over, at hendes kæreste synger meget højt og meget falsk i brusebadet, for de bor i en ejendom, hvor der er lydt. Ville du orke at høre på naboens skønsang?
En ung mand synger i brusebadet

Kære Mimi

Måske synes du, mit problem er fjollet, men jeg bliver nødt til at vende det med nogen. Min nye kæreste, som jeg virkelig er glad for, synger altid, når han er i bad. Det er ikke bare lidt smånynneri – nej, han skråler som en anden operasanger, fra han træder ind i badet, til han går ud igen. Og det varer nogle gange meget længe.

Vi bor i en meget lydt etageejendom, og jeg forestiller mig, at alle naboerne kan høre hans højlydte sang. Og udover at det er meget højt, synger han absolut heller ikke rent, og jeg synes, det er pinligt. Hvordan får jeg sagt til ham, at han skal holde inde med skønsangen?

- Med venlig hilsen Sangerens kæreste

Kære Sangerkæreste

Sikken en dejlig, glad kæreste du har fundet. Tillykke med ham. Jeg kommer til at tænke på den skrappe tante Sofie i ”Folk og Røvere i Kardemomme by”, der om sporvognsstyrer Syversen siger: – Han skulle ikke synge, for det lyder ikke pænt at være glad og synge, når man ikke synger rent.

Jeg har dog svært ved at forstå, at du ikke bare beder din kæreste dæmpe sig en smule. Du behøver ikke at tilføje, at han synger falsk, for vil det virke sårende. Du kan derimod henvise til, at naboerne bliver forstyrret, og at han derfor må holde op med at være så højrøstet. Måske kan han fløjte i stedet?

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold