Mimi - Kærligt talt

Kan jeg forlange en røgfri fødselsdag?

5. april Af Mimi Jakobsen
"Antirygeren" er inviteret på fødselsdagsøl af en kollega. Desværre skal det foregå på et værtshus, hvor man må ryge, og "Antirygeren" har ikke lyst til komme til stinke af røg. Kan hun tillade sig at bede kollegaen finde et andet sted at feste?
En flok mennesker fester og rækker hænderne frem for at skåle

Kære Mimi

En af mine kolleger fylder halvrundt og har inviteret alle i vores afdeling på en fødselsdagsøl. Det plejer at være hyggeligt, for vi har et godt kollegaskab. Men i invitationen står der, at det foregår på et værtshus, hvor jeg ved, at der bliver røget.

Der er ingen i afdelingen, der ryger til daglig, men mange er festrygere. Min kollega ryger ikke engang selv.

Kan jeg tillade mig at bede ham skifte lokation? Hvis han holder fast i værtshuset, er der stor sandsynlighed for, at jeg ikke kommer. Jeg gider ikke at sidde i røg, og at mit tøj og hår kommer til at stinke.

- Bedste hilsner Antirygeren

Kære Antiryger

Du kan bestemt ikke begynde at ændre på din kollegas arrangement. Det vil være uforskammet. Jeg kan godt huske som lille pige, at min fars tøj lugtede af røg, når han om hjem fra møder. Han røg aldrig selv. Det lugtede ikke godt.

Men du må gøre op med dig selv, om dit hår og dit tøj kan tåle en vask efter en hyggelig aften med kollegerne. Hvis ikke, må du blive hjemme, men du skal ikke fortælle, hvorfor du melder afbud. Du skal ikke risikere at ødelægge glæden for de andre, der kan leve med lidt røg.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Sponsoreret indhold