Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Alene om fællesøkonomien

24. juli 2019 af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia
Kvinden, der skriver til Mimi, betaler alt til husstanden, og hun har derfor en tom konto sidst på måneden, mens hendes kæreste har masser af penge i overskud. Kvinden synes, det er svært at snakke om økonomi med kæresten og vil ikke virke nærrig. Læs Mimis råd her.
Mand og kvinde sidder med penge og en computer

Hej Mimi

Det plejer at være sådan, at når man flytter sammen, bliver ens udgifter lavere, fordi man deles om at betale. Men sådan synes jeg ikke, jeg har oplevet det, efter at min kæreste og jeg er flyttet sammen.

Vi har begge en god løn, og vi deler alle regninger over en budgetkonto. Men derudover er det mest mig, der betaler alt til husstanden – altså dagligvarer og det løse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi har tit familie eller venner på besøg, og her er det også mig, der køber ind og betaler. Selv om jeg er sparsommelig, løber det hurtigt op, og så står jeg med en tom konto sidst på måneden, mens min kæreste har masser af penge i overskud.

Jeg synes, det er enormt svært at snakke om økonomi, og jeg vil ikke komme til at lyde som en nærigfis.

Karina

Læs også: Mimis brevkasse: Min mand vil have en motorcykel

Kære Karina

Så længe du lader stå til, vil det ikke ændre sig. Din kæreste trives sikkert fint med at være den med pengene. Derfor må du tage dig sammen.

Du er aldeles ikke en nærigfis. Det er kun det rigtige, at man deles om udgifterne. Hvad i alverden skulle ellers være rimeligt?

Jeg synes, du skal agere i en munter, men fast tone. Og så skal du holde ved. Sig for eksempel til kæresten: – Nej, min skat. NU er det vist din tur til at give…

Læs også: Mimis brevkasse: Fælles om pengene

Og bliv ved med det, indtil det er feset ind.

Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold