Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Barnebarnet har forandret sig

9. oktober 2019 af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia
En farmor skriver ind, da hun er bekymret for sit barnebarn. Hun har haft en tæt relation til sit barnebarn, men nu har barnebarnet ændret sig og virker distanceret. Farmoren er i tvivl om, hvad hun skal gøre. Læs, hvad Mimi Jakobsen råder farmoren til.
Mimis brevkasse: Barnebarnet har forandret sig

Kære Mimi

Jeg er farmor til en dejlig pige på 6 år, som netop er begyndt i børnehaveklasse. Inden da passede jeg hende i næsten et år, da hendes forældre arbejdede meget. Det knyttede os tæt til hinanden.

I løbet af den senere tid har hun dog ændret sig, og hun virker distanceret over for mig, når vi ses. Jeg bruger meget tid på at få hendes opmærksomhed, inden hun ”tør op”. Det gør mig ked af det og urolig, for jeg tænker på, om det kan skyldes, at hun ikke trives i skolen, eller om der er noget andet i vejen. Kan jeg gøre noget?

Bekymret farmor

Læs også: Mimis brevkasse: De små får lov at fylde for meget

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Bekymrede farmor

Ja, det kan du da, og det skal du naturligvis også. Det er helt oplagt, at jeres ellers tætte forhold er berørt af noget, som den lille kæmper med.

Hvis du ikke selv kan få det trukket ud af hende, må du tale med hendes forældre. Der kan både være problemer derhjemme og i skolen, og det må I trænge til bunds i ved fælles hjælp. Det er trist, når børn ikke trives, så gå hellere i gang i dag end i morgen. Og du skal ikke slå dig til tåls, før det er afklaret og afhjulpet. Hvad er vi ellers farmødre for?

Kærligt talt Mimi

Læs også: Mimis brevkasse: Svigermor synes, min søn er for tyk

Sponsoreret indhold