Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: De kommende bedsteforældre ryger

18. juli 2018 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
En læser skal være far, men frygter for det kommende barns forhold til farmor og farfar. Kæresten vil nemlig ikke besøge hans forældre med barnet, når de er rygere. Hvad kan han gøre? Læs Mimis råd her.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Mimi

Min mor læser altid Ude og Hjemme, så nu har jeg fået den idé at skrive til dig med et problem. 

Til november skal jeg være far for første gang, og min kæreste og jeg glæder os helt vildt. Det gør min far og mor også, det er deres første barnebarn.

Men mine forældre er rygere, og det kan min kæreste slet ikke acceptere. Hun har været med og besøge dem nogle gange, men aldrig ret længe. Her i sommer har vi siddet på terrassen, så er det gået bedre. Og nu har hun sagt, at vi kan ikke have den lille med hen til mine forældre.

Jeg har talt lidt med min mor om det, hun siger, at selvfølgelig kan de lade være med at ryge, når vi er der, men det er ikke nok for min kæreste. Hun påpeger, at røgen jo hænger alle steder indendøre. Det er også rigtigt, der lugter faktisk ret slemt i mit barndomshjem, men jeg har aldrig tænkt så meget over det før.

Min kæreste og jeg bor på tredje sal, og min mor har gigt, så hun kan ikke komme op af trapperne.

Så nu kan de kommende bedsteforældre jo nærmest ikke være sammen med den lille, og det er jo rigtig trist. 

Jeg tror godt, vi kunne få min mor til helt holde op med at ryge, men min far – aldrig.

Hvad kan vi dog gøre i den dumme situation?

Den røgfrie søn

Læs også: Mimis brevkasse: Misundelig på min rige familie

Kære søn

Du skal finde et kompromis.

Det kan ikke være rigtigt, at dit kommende barn skal undvære farfar og farmor, fordi de er rygere. Omvendt skal der selvfølgelig tages al mulig hensyn til barnets sundhed og kærestens sarte næse. Der må selvfølgelig luftes kraftigt ud i hjemmet, inden den lille kommer på besøg, og et totalt rygeforbud under opholdet er en selvfølge.

Men jeg synes, din kæreste og du skal tænke på, at den lille jo vil blive udsat for en hel del i sit liv. Jeg tænker ofte på de små børn, der bag på far eller mors cykel bliver udsat for byens bilos. Det er der jo bare ikke noget at gøre ved, og de overlever jo tilsyneladende.

Så helt ærligt. Som forældre vil man gøre sit yderste, og jeg synes, det er alle tiders, at moderne forældre lægger vægt på sund kost og godt miljø. Jeg tænker af og til på, hvor lidt vi andre vidste, da vores børn voksede op.

Men selvfølgelig skal du da på besøg hos dine forældre med dit barn, alt andet vil være at overreagere.

Og så stort ønske om alt godt til jer og den lille.

Kærligt talt – Mimi

Se også: Mimis brevkasse: Hans teenagedatter driver mig til vanvid

Sponsoreret indhold