Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: De små får lov at fylde for meget

8. august 2018 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Et par bedsteforældre synes, at børnebørnene fylder for meget og får for meget snor af forældrene. Men skal de blande sig? Læs Mimi Jakobsens svar her.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Mimi

Her i sommer har min mand og jeg haft nogle oplevelser, som vi gerne vil høre din mening om.

Vi har to sønner og tre børnebørn i alderen 5 til 9. Vi havde lejet et sommerhus i 14 dage og havde besøg af familierne både hver for sig, og hvor vi alle var sammen.  Der må ikke herske tvivl om, at vi elsker vores børnebørn, men her bagefter har vi talt om, at vi synes, at de fik lov til at fylde for meget. Især måltiderne kunne af og til udvikle sig til at være helt ulidelige. Det var altid nogen af de små, som var utilfredse med et eller andet. Den varme mad kunne blive afløst rugbrød med pålæg – eller endog hvidt toastbrød, og én gang blev et hysterisk anfald udløst af, at leverpostejen på tallerknen rørte ved osten. Og selv om der hver gang blev sagt, at der skulle spises op, før der blev serveret dessert, blev det aldrig overholdt.

Børnene fik også altid lov til at afbryde enhver samtale mellem de voksne. En aften blev det helt grotesk: Pigen på 6 havde forberedt et balletnummer med udklædning, og hun havde det klar akkurat, som maden blev serveret. Hendes mor insisterede på, at barnet gennemførte forestillingen med det resultat, at vi alle fik kold mad.

Hvis vi prøvede at sige noget til forældrene, fik vi altid det samme svar: At nu er det ferie, og vi skal hygge os.

Det kan tilføjes, at når vi af og til passer nogle af de små alene, så er der altså ingen problemer. Det er, som om der hele tiden skal prøve grænser af over for forældrene. Men er det rimeligt, at de får lov til at fylde så meget, at de næsten kan ødelægge ethvert måltid?

Min mand har faktisk foreslået, at børn og voksne skulle affodres hver for sig, men det synes jeg da heller ikke, er en brugbar løsning.

Sure farmor

Læs også: Mimis brevkasse: Hans teenagedatter driver mig til vanvid

Kære farmor

Jeg synes i den grad, du og din mand skal træde i karakter over for – ikke børnebørnene – men jeres børn.

Når man er gæst i et hjem, har værterne da ret til at sætte regler, og I behøver ikke at finde jer i den ballade. I har også ret til at hygge jer.

Men det er jo vel og mærke de voksne, der har ansvaret, så tag diskussionen med dem. Og så nyd børnebørnene, når I slipper for forældrene.

Kærligt talt – Mimi

Se også: Mimis brevkasse: Min datter bliver skubbet ud

Sponsoreret indhold