Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Den hellige familiemiddag

7. august 2019 af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia
Kvinden, der skriver til Mimi Jakobsen, har en svigerinde, der hver søndag holder familiemiddag. Kvinden må derfor tit afslå andre aftaler for at komme med. Er det i orden en gang imellem ikke at komme til familiemiddagen til fordel for andre arrangementer? Læs her, hvad Mimi Jakobsen mener om sagen.
Familie sidder udenfor samlet om et bord og spiser middag

Hej Mimi

Jeg er gift med en vidunderlig mand, og vi har to små piger, på 3 og 5 år. Vi havde ikke været sammen så længe, før jeg ventede vores første barn. Men selv om alt gik hurtigt, er det gået godt.

Min mands familie har taget imod mig med åbne arme, hvilket jeg har været meget glad for, da jeg er enebarn, min far er død, og min mor bor i udlandet.

Hver søndag er der tradition for en middag hos min svigerinde med hele familien. Jeg synes, det er hyggeligt, men det kan af og til irritere mig, at det forventes, at vi kommer hver gang. Vi har tit måttet sig nej til andre aftaler af den grund.

Sidst måtte vi afslå en fødselsdagsfest, som min ældste datter var inviteret til. Er det ikke i orden, hvis vi en gang imellem springer familiemiddagen over til fordel for andre arrangementer?

Mvh. Sarah

Læs også: Mimis brevkasse: Forbered børnene

Kære Sarah

Jeg er ikke i tvivl om, at det er i orden at sige nej af og til, og det håber jeg da også, at din mand kan se. Det er meget forskelligt, hvordan man træffes i forskellige familier. De fleste ses formentlig til fødselsdage og højtider, men ikke så meget i det daglige, så jeg synes bestemt, at I skal afpasse jeres deltagelse efter andre gøremål.

I sommerperioden har jeg selv en dejlig aftale med min svigermor om at gå til et jazzarrangement i Skælskør nogle timer hver lørdag. Det er både min mand og jeg meget glade for. Vi hygger os, spiser lidt frokost og nyder musikken. Men vi bliver altså også forhindrede en gang imellem, og det gør svigermor i øvrigt også, og så er det i orden at melde afbud.

Derfor: Læg an til en ny stil. Forklar sødt og pænt, hvorfor I ikke kan komme. Jeres børn har også krav på at blive tilgodeset, og de skal ikke give afkald på deres aftaler.

Kærligt talt Mimi

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg bryder mig ikke om min familie

Sponsoreret indhold