Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Gavefest før tiden

28. november 2018 af: Mimi Jakobsen
Foto: Panthermedia.
En kommende mormor synes, det er besynderligt, at der skal holdes et "babyshower" for hendes datter. Det er jo en amerikansk tradition.
Kvinde er gravid og omringet af veninder

Kære Mimi

Min datter skal være mor for første gang om knap to måneder. Nu har hendes ældste veninde, som vi har kendt helt fra børnehavetiden, kontaktet mig, fordi de er en flok unge kvinder, som vil lave en ”babyshower”. Det er et amerikansk fænomen, som åbenbart har bredt sig her til landet, og som går ud på, at flokken samles og spiser og drikker og giver en masse gaver til barnet, som ikke er født endnu. Og hovedpersonen, her min datter, må ikke vide noget om det på forhånd.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg må indrømme, at jeg synes, det er en rædsom idé.

Jeg bryder mig ikke om, at der bliver købt en masse tøj og gaver til et barn, som endnu ikke er født. Jeg synes især, det er en dårlig idé, at det skal være en overraskelse. Jeg har mest lyst til at fortælle det til min datter og spørge hende, om det virkelig er noget, hun har lyst til. Og så er hun i det mindste forberedt.

Jeg har slet ikke lyst til at deltage, men gør det naturligvis, når jeg bliver spurgt. Men jeg synes, man skal vente med den slags arrangementer, til der rent faktisk er et barn at fejre. Og uden noget overraskelsesmoment.

Er det bare mig, der er gammel og sur? Hvad synes du?

Kommende mormor

Mimis brevkasse: Kæresten vil flytte ind

Kære snart mormor

Jeg synes, det er idiotisk idé, og jeg synes bestemt ikke, at du skal deltage, bare fordi du bliver spurgt. Der kan selvfølgelig godt være en stor glæde for en kommende mor og mormor i at forberede købet af ting, men denne iscenesættelse af en fest, synes jeg, skyder langt over målet.

Vi har taget mange gode og sjove traditioner til os fra især USA, men man må da også godt lige tænke sig om.

Skal du fortælle din datter om det? Puha, den er svær, men jeg ville nok tie stille og lade din datter klare det med sine veninder. Senere kan du jo så gøre din holdning klar og forklare, hvorfor du takkede nej.

Kærligt talt – Mimi

Sponsoreret indhold