Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Han vil have både mig og elskerinden

1. august 2018 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Hvad gør man, når manden gennem 30 år pludselig har fået en elskerinde og hverken vil give slip på hende eller på dig? Læs Mimi Jakobsens svar her.

Kære Mimi

Min mand og jeg har været gift i over 30 år. Vi har børn og børnebørn, villa, sommerhus og en selvstændig virksomhed, hvor vi begge arbejder. Vi har haft det ret godt, synes jeg, selv om sexlivet måske ikke ligefrem har sprudlet de sidste par år.

Men jeg har trøstet mig med, at det er sådan, det er, når man bliver ældre. Vi fylder begge snart 60 år. Vi arbejder meget og har kun lidt fritid.

Nu har det vist sig, at min mand har været utro i snart et år. Det kom frem ved et tilfælde. Jeg så på hans mobiltelefon en sms, som jeg helst vil glemme. Han indrømmede det med det samme og sagde, at han var forelsket i hende, men at han stadig elsker mig. Men han vil også fortsætte med at se hende.

Først tænkte jeg, at han var blevet vanvittig, at han kunne foreslå sådan noget, og blev vred og såret og fortvivlet. Jeg krævede, at han gjorde det forbi med hende, men det holdt kun kort. Han beklager det, men vil både have hende og mig.

Jeg føler mig uattraktiv og grubler hele tiden over det. Vi har haft – og har stadig – så meget sammen. Alt det vil forsvinde, hvis vi bliver skilt. Alle minderne og oplevelserne. Hus og firma.

Han synes, at vi skal fortsætte som altid, det ville være praktisk for ham og familien.

Men kan jeg lukke øjnene og lade som ingenting, når jeg ved, at han visse aftener er hos den anden eller måske ude at rejse. Der har allerede været en del rejser på jobbet, som jeg faktisk har undret mig over det seneste år, men som jeg ikke har boret i. Han fik det til at lyde som kundemøder.

Jeg har været naiv. Jeg skammer mig.

Orker jeg en skilsmisse? Orker jeg at blive i ægteskabet?

H. B.

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg er kørt sur i mit liv

Kære H. B

Jeg er ikke et sekund i tvivl, og det lyder for mig, som om du også selv er på vej væk.

Naturligvis skal du ikke finde dig i, at din mand vil indrette sig, så han selv bare skummer fløden af det bedste af to verdener.

Du skal omgående kræve separation, og skilsmisse kan I få hurtigt, når han og veninden må indrømme utroskab.

Din selvforståelse kan naturligvis ikke holde til at være kogekone og hushjælp og medarbejdende hustru i forretningen, mens han giver den gas på udebane.

Du mister noget gods og guld, ja, men det gør han jo også.

Jeg er sikker på, at dine børn og børnebørn, som vel alt i alt er det vigtigste, vil forstå din beslutning.

Så ud ad klappen, hellere i dag end i morgen.

Kærligt talt, Mimi

Se også: Mimis brevkasse: Jeg savner ham så forfærdeligt

Sponsoreret indhold