Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Jeg er kørt sur i mit liv

27. juni 2018 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Hvad gør man, når man egentlig har alt, man kan ønske sig, men alligevel føler, at der mangler noget? Læs Mimi Jakobsens svar til en trist læser.

Kære Mimi

I den senere tid er jeg flere gange gået i stå i løbet af dagen og er begyndt at spekulere over, ja, meningen med det hele.

Det lyder måske lidt overspændt, men sagen er den, at jeg er en kvinde midt i 40'erne, som i en del år har haft travlt med børn og hjem og på det seneste også med min mor, som har været syg og haft brug for rigtig meget hjælp. Hun døde sidste år.

Min søn spiller håndbold på høj plan, og min mand er leder, så det bruger de rigtig meget tid på. Min datter på 17 har travlt med veninderne, og jeg synes pludselig, at jeg har fået tid, som jeg aldrig har haft før, men jeg ved ikke, hvad jeg skal fylde i den.

Jeg har et godt job i en bank, spiller badminton og løber sammen med et par veninder, og vi har vennepar, som vi ses med. Men jeg savner noget. Der er ikke megen lidenskab i mit ægteskab, mit gode job keder mig, og jeg synes, det er det samme og det samme, jeg snakker med veninder og venner om.

Jeg har prøvet at tænke over, hvad det er, jeg savner, og hvad jeg har lyst til, men det er svært. Jeg tror, jeg savner udfordringer, fornyelse, noget andet end den dagligdag, jeg lige nu er kørt sur i.

Det er ikke muligt at begynde forfra på en ny uddannelse, for vi sidder lidt hårdt i det med det hus, som vi for nogle år siden købte som vores drømmehus. Så jeg kan ikke forlade mit job.

Min mand kan slet ikke forstå det, når jeg prøver at gøre rede for nogle af de her tanker. Vi har det da godt, siger han bare.

Jeg kan godt høre, det lyder rigtig utaknemmeligt, men jeg har brug for et spark, så jeg kan komme videre og blive glad.

Den triste

Læs også: Mimis brevkasse: Min datters kæreste ribber op i min fortid

Kære ven

Du trænger godt nok til forandring. Mon ikke også du føler dig ret overflødig?

Det er du bestemt ikke, men derfor kan man godt føle, at det er lige meget, om man er der eller ej, når alle tilsyneladende er selvkørende.

Jeg tror, du skal finde noget nyt indhold i dit liv. Mærke, at du virkelig gør en forskel for andre, for det vil du jo gerne, fornemmer jeg.

Det er ikke nok at finde en ny hobby, du må ud og opleve, at der er andre, der ikke er så priviligerede som dig.

Der er jo forskel på sorger og bekymringer. Og du har da heldigvis ikke de store sorger. Kontakt en hjælpeorganisation og meld dig som frivillig. Det giver også én selv en masse glæde og tilfredsstillelse.

Og så vil du se, at du stadig har en masse at udrette her i livet.

Kærligt talt – Mimi

Se også: Mimis brevkasse: Min mand vil have en motorcykel

Sponsoreret indhold