Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Jeg tør ikke forlade min mand

17. juli 2019 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia og Ritzau Scanpix
Kvinden, der skriver til Mimi, tør ikke forlade sin voldelige mand, da hun er bange for, at børnene bliver taget fra hende. Kvindens mand har smadret flere ting i hjemmet under skænderier og har lagt hånd på børnene, men skal hun forlade ham? Læs her, hvad Mimi mener om sagen.
Mand står og skælder sine to børn og kone ud, som alle tre sidder på sofaen

Hej Mimi

Jeg er en kvinde i midten af 30’erne, der har tre børn med min mand samt et godt job.

Problemet er, at min mand har ændret sig de senere år. Før i tiden var han sød, hjælpsom og meget social. Nu er han blevet sur og vanskelig, og han er tilmed voldelig og har smadret flere ting i vores hjem, når vi skændtes.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han har en enkelt gang lagt hånd på børnene, men der satte jeg hårdt ind og sagde, at det aldrig måtte ske igen. Det fik ham til at grine hånligt og sige, at jeg jo bare kunne flytte, men at jeg aldrig ville få børnene, eftersom jeg er psykisk syg. Jeg gik ned med stress for nogle år siden og tager stadig antidepressiv medicin.

Måske har han ret, og jeg tør ikke forlade ham, for jeg er bange for, at mine børn bliver taget fra mig. Samtidig elsker jeg ham – eller den mand han var engang, og jeg vil så gerne have, at han bliver god igen. Jeg har overvejet, om han kan have en svulst i hjernen eller lignende, siden han har ændret adfærd. Hvad skal jeg gøre?

Hilsen KL

Læs også: En læser fortæller: Min datters kæreste var voldelig

Kære ven

Den er da helt gal, og du er nødt til at reagere. Det er muligt, at du stadig elsker din mand, men du må ikke lade dine børn vokse op i det miljø, og du må heller ikke byde dig selv det.

Jeg ved ikke, om han er syg, eller han er usædvanlig presset, stresset eller lignende, men hans opførsel er utilgivelig, og der skal gøres noget.

Han må søge hjælp, og du må søge væk. Jeg kan ikke forstille mig, at du får problemer, fordi du får lykkepiller. Der er mere end 400.000 mennesker i Danmark, der får antidepressiv medicin – jeg er selv en af dem – og det kan ikke koste dig dine børn. Du skal handle nu… Skriv gerne igen og lad mig høre, hvordan det går jer.

Kærligt talt Mimi

Læs også: Nadia levede i et voldeligt forhold: Han ville slå mig ihjel

Sponsoreret indhold