Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Jul uden hygge

13. november 2019 af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia
Kan man holde jul hos sin bror, når han ikke ejer julepynt og kun pynter op med røde kugler på juletræet af plastik. Læseren, der skriver til Mimi Jakobsen, er grædefærdig over at skulle holde jul hos sin bror, hvor der ingen hygge er. Læs, hvad Mimi Jakobsen råder læseren til her.
Mimis brevkasse: Jul uden hygge

Kære Mimi

Jeg håber du kan hjælpe mig, for mit problem giver mig søvnløse nætter. Jeg har i mange år holdt juleaften for mine forældre og mine to nu voksne børn. Det var også meningen i år. Samtidig har jeg en lillebror, der skal holde jul for sine tre børn på 16, 14 og 10 år. Han er fraskilt, og det er anden gang, han har børnene i julen. Det var åbenbart ikke den store succes første gang, for nu er han kommet i tanke om, at vi alle kan holde jul hos ham. Han bor i hus og har bedre plads. Vi vil blive ni i alt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Problemet er, at min datter og jeg er ikke meget for at holde jul hos ham. Det samme gælder mine forældre. Han har ingen julepynt, kun de røde kugler på hans træ som er af plastik. Der er ingen hygge. I mit hjem er der pyntet op, og der er varmt og hyggeligt. Det ligner en julestue, og det er den jul, vi er vant til og glæder os til. Det vil han ændre på, og det er jeg meget ked af.

Jeg har foreslået min bror, at han og hans børn kommer til mig juleaften, men det vil han ikke, for han vil skabe traditioner derhjemme. Jeg aner ikke mine levende råd og er grædefærdig. Jeg håber, at du kloge kone kan hjælpe.

Hilsen Skytten

Læs også: Få styr på julen i skilsmissefamilien

Kære Skytten

Endnu et dilemma i anledning af julen. Der er meget, der kommer op til overfladen i denne tid. Jeg synes, du skal overveje, hvilke mennesker du helst vil være sammen med. Din bror og hans børn betyder måske ikke så meget for dig, at du kan se bort fra den manglende julepynt? Sådan lyder det for mig. Derfor synes jeg, du skal dele julen op over flere dage. Hvad med at lade din bror og børnene komme på besøg eller besøge dem 1. Juledag? Igen må jeg spørge, om de tre-fire magiske timer den 24. december virkelig skal give så meget hovedbrud? Måske kan man dele julen op i etaper?

Argumentet om, at der er mere plads det ene eller det andet sted, gælder i hvert fald slet ikke. Man kan da sagtens sidde meget tæt i en lille lejlighed og have det pragtfuldt. DET har jeg gjort flere gange, og det har intet med stemning og glæde at gøre.

Og så vil jeg sige til dig, at du ikke må lade dig gå mere på at det her. Det er en bekymring, men ikke en sorg, og det er ikke værd at være grædefærdig over. Du har dine børn og dine forældre omkring dig. Det er dine nærmeste. Glæd dig over det. Det er brors eget valg, om han vil komme eller ej. Men foreslå ham, at I hygger sammen en af de andre juledage.

Kærligt talt Mimi

Læs også: Mimis brevkasse: Orker ikke at stå for julen

Sponsoreret indhold