Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Kast jer ud i eventyret

15. maj 2019 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Denne læsers mand har fået tilbudt at arbejde i udlandet i fem år, hvilket er utroligt spændende. Men hvad med hende selv og børnene – skal de tage med? Læs Mimi Jakobsens svar her.

Hej Mimi

Min mand og jeg har to børn, der er 8 og 11 år. Vi lever et godt liv og er begge glade for vores job. Børnene har mange venner og fritidsinteresser. Men nu er det sådan, at min mand har fået et tilbud fra sit arbejde om at arbejde fem år i udlandet. Det er spændende på mange måder, men vil jo få betydning for alle i familien. Hvis vi flytter med, skal vi bryde med alt herhjemme. Hvis vi ikke følger med, kommer vi til at leve uden ægtemand og far i lange perioder. Umiddelbart har jeg ikke udsigt til at finde et arbejde, hvis vi rejser med.

Læs også: Mimis brevkasse: Han hakker på min kæreste

Vores børn synes, det lyder spændende, men de har nok svært ved at forestille sig, hvordan hverdagen bliver. Min mand kan vælge at sige nej tak, men vi tænker begge, at det nok er en chance, man kun får én gang. Vi aner simpelthen ikke vores levende råd.

Hilsen Emigranterne

Kære Emigrant

Det er ikke nogen nem beslutning. Jeg ville også være i alvorlig tvivl, mest fordi fem år er lang tid, især i børns liv. Men det er også en stor chance. Også for børnene, der kan lære nye sprog og møde en anden kultur. Det har jeg altid selv ønsket, men det er ikke lykkedes, hverken for mig selv eller for mine børn. Efter min mening er der heller ikke noget værre end at tænke tilbage på det, man ikke turde gøre. Den dør, man ikke turde åbne!

Se også: Mimis brevkasse: Mors behov for tryghed

Alt I alt synes jeg, at I skal kaste jer ud i eventyret. Jeg ville dog forsøge at få det arrangeret, så der var en slags prøvetid på to år, i hvert fald for dig og børnene. I skal sikkert leje jeres bolig ud, og den aftale kan I begrænse til to år med mulighed for forlængelse. To år er lang nok tid til, at I kan falde til i det nye eller det modsatte. Føler I jer ikke godt tilpas, kan du måske rejse hjem med børnene, mens din mand færdiggør sin kontrakt. Jeg ønsker jer held og lykke med det hele.

Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold