Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Kirken er ingen kulisse

19. juni 2019 af: Mimi Jakobsen
Foto: Panthermedia.
Er det okay at lade sin datter konfirmere blot fordi, hun gerne vil have en hvid kjole på og i kirke ligesom de andre piger fra klassen? Læs Mimis svar her.
Pige holder konfirmation

Kære Mimi

Vi har været til konfirmation hos min brors datter. Det var en festlig dag, og nu vil min datter gerne have, at det bliver hendes tur. Hverken hun eller hendes bror er døbt, og deres far, som vi ikke bor sammen med længere, og jeg er ikke medlem af folkekirken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det har hele tiden været meningen, at vi ville holde en ungdomsfest for pigen, så hun blev fejret og fik gaver på samme måde som de veninder, der bliver konfirmeret. Men nu synes hun, at hun vil have en hvid kjole på og i kirke sammen med kammeraterne.

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg er for følsom

Jeg har forklaret, at det betyder, at hun skal gå til konfirmationsforberedelse og døbes, og det har hun ikke noget imod. Men jeg er meget imod at bruge kirken som kulisse til en fest. Ingen af os er troende, og jeg synes, at kirken er for dem, som mener noget med det. Derfor ville jeg heller ikke have mine børn døbt, for jeg kunne ikke stå og sige, at jeg ville opdrage dem i den kristne tro.

Børnenes far, som jeg har et fint samarbejde med, er ligeglad. Han siger, at hvis vores datter gerne vil se fin ud i kirken, skal hun da have lov til det. Vi skal snart bestemme os. Kan jeg ikke få et godt råd?

Hilsen Mutter

Hej Mutter

Jeg synes, du skal lade pigen få kirkebegivenheden med. Det er næppe skadeligt, tværtimod.

Hun får gennem konfirmationsforberedelsen et bedre indblik i kristendommen, og viden er vigtig.

Min søn, der ikke var døbt som lille, ville også gerne konfirmeres. Han nøjedes dog med at blive døbt, og det var sødt at se ham sammen med tre spædbørn i kirken. Eftersom dåben var hans egen beslutning, behøvede han ikke at bekræfte sin tro ved en konfirmation.

Læs også: Mimis brevkasse: Svigermor synes min søn er for tyk

Til gengæld skal større børn og voksne undervises før dåben, og den undervisning kan konfirmationsforberedelsen erstatte.

Nu håber jeg ikke, jeg har bidraget til forvirringen, for jeg mener først og fremmest, at din datter er stor nok til selv at bestemme, om hun vil konfirmeres.

Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold