Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Min far er meget fordomsfuld

8. maj 2018 af Mimi Jakobsen, foto Panthermedia / All Over Press
"Min søn på 22 år ”sprang ud” som bøsse for et par år siden, og det er vi gået lidt stille med over for min far." Nu insisterer sønnen på at tage sin kæreste med til morfars runde fødselsdag. Og det på trods af at morfaren ikke kan tåle homoseksuelle. Men skal han det? Læs Mimis svar her

Kære Mimi

Om et par måneder fylder min far 80 år. Han er en dejlig mand, tidligere håndværker, åndsfrisk og slagfærdig, men i øvrigt også temmelig fordomsfuld på visse områder. Blandt andet kan han ikke tåle homoseksuelle.

Han synes, at det er unaturligt, noget svineri og andre ord, som jeg slet ikke vil skrive her.

Min søn på 22 år ”sprang ud” som bøsse for et par år siden, og det er vi gået lidt stille med over for min far, men nu har min søn fået en fast kæreste, som han også er flyttet sammen med.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han insisterer nu på, at han vil have sin kæreste med til sin morfars runde dag, der fejres med en stor fest.

For et halvt år siden prøvede jeg at bringe emnet om homoseksuelle på banen for min far, og han havde den samme stædige holdning som altid. Den slags ville han slet ikke vide af.

Han plejer at stikke til min søn og spørge, om han ikke snart finder sig en sød kæreste. Sidst han spurgte, svarede min søn, at det havde han da. Min søn mener, at han bare kan dukke op til fødselsdagen sammen med sin kæreste, men jeg er altså bange for min fars reaktion.

Desværre døde min mor for næsten 10 år siden. Jeg er sikker på, at hun ville kunne have løst situationen og måske talt min far til fornuft, men her aner jeg simpelthen ikke, hvad vi skal gøre. Når jeg spørger min mand eller min bror, flakker deres blik, og de siger, at det er et problem, min søn og jeg må klare.

Har du et råd til os?

Hilsen B.M.

LÆS OGSÅ: MIMIs brevkasse: Min far bør ikke køre bil

Kære B.M

Ja, der er jo stadig nogen, især mænd sjovt nok, der har fordomme om homoseksualitet. Jeg tror faktisk, at kvinder er meget mere åbne for den slags ”afvigelser”, end mænd.

Din far bliver 80 år. Han står ikke til at redde. At din søn og hans kæreste dukker op til fødselsdagen, gør ikke noget for hans anerkendelse. Det kan højst blive en pinlig affære, også for de andre gæster og ikke mindst din søn og hans kæreste, hvis den ”gamle” skaber sig.

Jeg synes, du skal bede din dejlige søn og hans kæreste om at blive væk. Til gengæld skal du selv gøre alt for, at de bliver inviteret til andre familiefester. For det skal de selvfølgelig.

Man skal bare også vælge sine kampe, og den her 80-års fødselsdag er tabt på forhånd. Har du og din mand ikke snart en lejlighed, som I kan fejre, og så invitere familien? Det kan godt være, at det udelukker din far, hvis han stadig har sine synspunkter, men det er så hans problem.

Kærlig hilsen Mimi

Sponsoreret indhold