Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Min mor er gået i stå

6. marts 2019 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
En læser mener, at hendes mor er gået i stå efter faderens død. Men hvordan får man hende bedst i gang igen? Mimi Jakobsen forsøger at give et svar her.

Kære Mimi

Min far døde for halvandet år siden efter kort tids sygdom. Min mor var lige gået på efterløn, da han blev syg, og nu synes jeg, hun er gået helt i stå. Hun sidder hjemme i sofaen og ser Netflix og alle mulige andre streamingtjenester, mens hun spiser kager og slik. Jeg tror, hun har taget næsten 20 kilo på efterhånden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun har nogle veninder, som hun spiller bridge med, men ellers er der ikke andre aktiviteter. Hun klarer selv hus og sin lille have og har ingen problemer med økonomien.

Lige meget, hvad jeg foreslår hende, undskylder hun sig. Hun siger blandt andet, at hun har slidgigt i knæene, men jeg mener, at hun gør det værre, end det er – og så tror jeg bestemt ikke, at hverken overvægt eller stort indtag af sukker gør det bedre.

Hun har ikke kørekort, og hvis hun skal besøge os, tager det en god halv time med offentlig transport. Det kan hun næsten ikke overskue. Jeg har ellers foreslået, at hun henter mine børn i børnehave og SFO’en gang om ugen, men det bliver hun ved med at snakke udenom. Hvis de er syge, kan jeg dog som regel godt overtale hende til at passe dem, men hun skal helst hentes og bringes.

Min mor er kun 66 år, så det er alt for tidligt, at hun har givet op. Det er ikke, fordi hun er helt knust af sorg, der var ikke den store kærlighed mellem hende og min far, og hun giver aldrig udtryk for, at hun savner ham. Hun virker heller ikke utilfreds med sit liv, og jeg burde måske ikke blande mig, men det er ikke rart for min bror og jeg at være vidne til, og han og jeg er blevet enige om, at vi skal spørge dig til råds.

Putte

Se også: Mimis brevkasse: Visdom eller fri leg

Tak søde Putte

Ja, det gør ondt at se på. Hvor er det godt, at I er to søskende, så du ikke står alene.

Som jeg ser det, er der ikke andet at gøre, end at I begge bliver ved med at ”udfordre” jeres mor, der måske sørger mere over jeres fars død, end I er klar over.

Hun er godt nede, men det kan tiden afhjælpe. Tal gerne med hendes veninder også. Jo flere, der prøver at få hende ud af boblen, jo bedre. Lad mig høre fra dig, hvordan det udvikler sig.

Kærligt talt – Mimi

Læs også: Mimis brevkasse: Min far bør ikke køre bil længere

Sponsoreret indhold