Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Min svigerinde kritiserer alt og alle

27. november 2019 af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia
Læseren, der skriver til Mimi Jakobsen, har fået en svigerinde, der bruger hvert ledigt øjeblik på at kritisere læserens familie og fortælle, hvad de gør galt. Det er hele familien kede af, men hvordan bør de gribe det an? Læs Mimis bedste råd til læseren her.
Mimis brevkasse: Hun kritiserer alt og alle

Hej Mimi

Vi har altid været tæt knyttet i vores familie, men det ændrede sig, da min bror fik en ny kæreste. Når vi endelig ses, bruger hun hvert et ledigt øjeblik på at kritisere os andre og kommentere alt, hvad vi efter hendes mening gør forkert – det kan være alt fra, hvad vi serverer til interne familierelationer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun og min bror melder også af og til afbud til fødselsdage og andre komsammener, fordi hun ikke mener, det er vigtigt nok.

Jeg fornemmer, at min mor er meget ked af stemningen. Det tror jeg også, min bror er, men han finder sig nok i det for husfredens skyld. Hvad kan vi gøre ved det? Måske bliver det værre, hvis jeg tager emnet op?

Mange hilsner KH

Læs også: Mimis brevkasse: Den hellige familiemiddag

Kære KH

Som jeg ser det, er der to muligheder: Enten er den nye kæreste hamrende uopdragen, og det kræver én fremgangsmåde. Eller også er hun rystende usikker ved tanken om at skulle ind i en ny familie og lider af en blanding af et mindreværdskompleks og jalousi.

Jeg kan godt huske, da jeg skulle møde min mands meget omfangsrige familie. Jeg var simpelthen så nervøs. Min svigermor havde rund fødselsdag, og jeg blev spurgt, om jeg ville deltage i den mindre eller den større fødselsdag. Jeg valgte den mindre, for så var det mere overskueligt – troede jeg. Det viste sig, at den mindre omfattede 60 personer, mens den større vistnok var tæt på 100 gæster. Nu var de meget søde og forstod den svære situation, men hold op, nemt var det ikke.

Hvis pigen er uopdragen, må hun sættes på plads, men gør det for Guds skyld med et smil. Tag det lidt muntert op, og lad hende drukne i venlighed: – Jamen søde, hvad plejer DU at gøre?

Det er vigtigt, at din bror føler, I behandler hende venligt, for hun vil sikkert fortsætte med at brokke sig over jer en tid endnu.

Derudover kan I håbe på, at han finder en anden.

Og så er jeg i øvrigt altid tilhænger af at få “svesken på disken”. Man skal ikke bare sidde og bide sådanne bemærkninger i sig.

Kærligt talt Mimi

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg bryder mig ikke om min familie

Sponsoreret indhold