Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Min syge mand dræner mig

26. september 2018 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
”Jeg elsker min mand og vil selvfølgelig være ved hans side og støtte ham så meget som muligt, men hvem skal støtte mig?”. Mimi Jakobsen giver her sit bedste råd til en læser, hvis syge mand tærer på hendes kræfter.

Min syge mand dræner mig

Min mand og jeg har levet et rigt liv, og efter at børnene er blevet voksne, har vi haft det rigtig godt sammen, bare ham og jeg. Vi rejser og spiller golf sammen med et andet par, og vi har et dejligt sommerhus, hvor vi tit nyder livet.

For nogle måneder siden blev min mand ramt af en hjerneblødning, som han heldigvis overlevede, men vi ved nu, at han aldrig vil kunne rejse med mig eller spille golf igen. Jeg elsker min mand og vil selvfølgelig være ved hans side og støtte ham så meget som muligt, men hvem skal støtte mig?

I begyndelsen fokuserede jeg kun på ham, men nu kan jeg mærke, hvor meget det dræner og påvirker mig.

Skal jeg ikke længere kunne gøre alt det, som jeg elskede at gøre? Vi kommer nok til at sælge sommerhuset, for jeg kan ikke passe det alene. Jeg føler mig helt udmattet, trist og magtesløs, men jeg er også nødt til at være stærk for min mands skyld. Hvad skal jeg dog stille op?

Hilsen BJ

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg frygter at gå på pension

Kære BJ

Du skal passe på dig selv, min ven. Jeg kan godt forstå, at du er udmattet. Jeg har faktisk flere kvindelige bekendte, der lever på samme måde, og de er først gradvist ved at finde et liv, hvor der er plads til pauser til dem. Jeg kan ikke helt læse ud af dit brev, hvor syg din mand er, men først og fremmest synes jeg, at du bør tale med dine børn om det og få dem til at bidrage lidt mere. Det er også deres far.

Dernæst synes jeg, at hvis din mand ikke kan klare sig selv, skal du spørge din kommune, om der er mulighed for aflastning af dig. Du kunne f.eks tage på en lille weekendferie med en god veninde. Du kunne finde noget at gå til som aftenskole, fitness eller andet, der giver dig et ”frikvarter”. Jeg tror, at din mand vil kunne forstå, at du ikke kan være hos ham døgnet rundt. Han vil da også helst have en glad kone.

Sælg sommerhuset, for det har du ikke kræfter til, men find i stedet andre ting, der kan glæde dig og ham. Det er aldrig for sent at finde nye interesser, og selv om en etape af jeres liv er ovre, kan der altid findes en ny.

Alt godt til jer begge.

Kærligt talt – Mimi

Se også: Mimis brevkasse: Jeg vil ændre mit liv

Sponsoreret indhold