Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Naboens søn mistrives

16. januar 2019 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Hos naboerne sker der ting og sager, som er svære for denne læser at lade ligge – og med god grund. Alligevel har hun brug for et råd fra Mimi Jakobsen, da hendes mand mener, at de skal blande sig udenom.

Naboens søn mistrives

Kære Mimi,

I fjor fik vi nye naboer, et ungt par med en dreng. Manden er stedfar til drengen, han er arbejdsløs, og vi har ikke kunnet undgå at lægge mærke til, at han drikker meget. Han sidder ofte i krostuen, og vi har tit set ham komme slingrende hjem sidst på dagen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi har desværre også været vidne til, at han har slået både konen og drengen. Vi bor i rækkehus og har kunnet høre råben og skrigen og ballade inde fra dem. Forleden så jeg, at han gav drengen nogen på hovedet ude i haven. Han fik øje på mig og stoppede, men jeg glemmer ikke det blik, han sendte mig.

Jeg har også set drengen sidde i en krog i haven uden overtøj. Han ser ud til at trives rigtigt dårligt, og jeg synes, at vi bør henvende os til de sociale myndigheder, for jeg har simpelthen så ondt af ham. Min mand mener dog, at vi skal blande os udenom.

Jeg vil gerne høre din mening, og jeg vil også gerne vide, om der er mulighed for, at jeg kan indberette sagen anonymt. Jeg kan måske også tale med en af drengens lærere? Min kusine er sekretær på skolen, og jeg vil nemt kunne få at vide, hvem hans klasselærer er. Men jeg har altså brug for et råd.

BL

Læs også: Mimis brevkasse: Vil hjælpe enlig mor

Kære BL

Du skal sørme blande dig omgående. Her taler vi om et barn i nød, og enhver voksen har et ansvar og bør reagere. Det kan være en god løsning at gå gennem klasselæreren, men du må sikre dig, at forholdet bliver meldt til de sociale myndigheder. Hvis læreren ikke vil gøre det, må du selv.

Jeg ved ikke, om det er muligt at indberette anonymt, men det vil jeg tro. Ellers må du stå ved din involvering, og så kan du hilse din mand og sige, at han er en tøsedreng, og at han svigter sit ansvar.

Der må også være en mor, der er i nød. Det kan være svært at forstå, at hun ikke smider manden ud, men hun er sikkert for skræmt.

Altså: Hellere i dag end i morgen. Det er strafbart at udøve vold, og der er ingen undskyldning for det.

Kærligt talt Mimi

Se også: Mimis brevkasse: Min veninde udnytter os

Sponsoreret indhold