Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Visdom eller fri leg

13. februar 2019 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Hvad gør man som par, når man venter et barn, men har vidt forskellige opfattelser af børneopdragelse? Læs Mimi Jakobsens svar her.

Kære Mimi

Min mand og jeg venter vores første barn, en dreng, til marts, og vi glæder os rigtig meget. Vi snakker meget om opdragelse af vores søn og af børn generelt, og her er vi noget uenige på nogle punkter.

Jeg kommer fra et hjem, hvor der var masser af bøger, og vi havde tit spændende samtaler om politik, verdenssituationen og meget andet under aftensmaden. Min mand kommer til gengæld fra et hjem, hvor kultur og uddannelse ikke betød noget. Og det er så her, vandene skiller. Jeg mener, det er vigtigt at inspirere sine børn til at uddanne sig, læse bøger og i det hele taget interessere sig for samfundet, mens min mand mener, at børn selv skal have lov at vælge, og at vi ikke skal presse dem i nogen retning. Er det mig, der stiller for høje krav og måske kommer til at pace?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bogormen

Læs også: Mimis brevkasse: Giv slip på din datter

Kære Bogorm

Jamen kære bogorm, dog. Sikke mange bekymringer, I (eller måske mest du?) allerede har. Skulle I nu ikke først se at få født jeres lille vidunder? Og glæde jer over det mirakel, det bliver, uanset hvad.

Børn skal inspireres i mange retninger, og noget vil de tage til sig med større interesse end andet. At læse højt for sine børn er fantastisk, for det giver også tryghed og nærhed. De skal også bade med far og mor, der skal brændes krudt af, lyttes til musik, og de skal først og fremmest mærke ren kærlighed uden nogen særlig dagsorden.

Tænk på, hvad vores dronning sagde i en nytårstale: Husk at gøre noget unyttigt! Og i fjor holdt hun en af sine bedste taler i mange år, hvor hun blandt andet talte til børnene. Vi skal passe på med vores kæmpe forventninger til dem. De skal have lov at være børn. Om jeres barn så senere – som jeg oplevede det i mit barndomshjem – bliver interesseret i kultur, bøger og samfundsforhold, det vil vise sig.

Jeg ser ærligt talt ikke konflikten, og jeg synes, du skal glæde dig til dit livs vigtigste opgave, som du har sammen med din mand: At blive gode og kærlige forældre.

I vil også lære af jeres barn: Se, hvad det lille væsen bliver mest glad for, se det udvikle sig, uanset at jeres ambitioner måtte være forskellige.

Kærligt talt Mimi

Se også: Mimis brevkasse: Naboens søn mistrives

Sponsoreret indhold