Mimi - Kærligt talt

Min datter føler sig snydt

3. februar 2021 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Susannes voksne datter føler sig altid snydt i forhold til sin lillesøster, selv om Susanne bestemt ikke gør forskel på sine børn. Hun må dog indrømme, at pigernes afdøde far favoriserede den yngste. Læs Mimis råd her ...
Utilfreds kvinde

Hej Mimi

Jeg har to døtre på 43 og 47 år. Min ældste datter er desværre et stort problem for mig. Hun er meget krævende og aldrig tilfreds med noget. Hun har flere gange beskyldt mig for at gøre forskel på hende og hendes lillesøster, hvilket ikke er rigtigt. Jeg har altid behandlet dem ens.

Det gjorde deres far dog desværre ikke. Men han døde for fem år siden, så det er jo ikke et problem mere.

Jeg oplever tit, at hun er utaknemlig over for alt, hvad jeg gør for hende, og hun klager altid over, at hun føler sig overset og uelsket – og det er helt urimeligt.

Hvad skal jeg gøre?

- Kærlig hilsen Susanne

Mimi Jakobsen

Kære Susanne

Du skal først og fremmest acceptere, at din datter har den opfattelse. Det føles måske uretfærdigt, og det er det sikkert også i forhold til dig, men det ændrer ikke på hendes følelse af at være overset.

Du nævner selv, at din mand gjorde forskel på pigerne, og det er herfra din ældste datter har sin erfaring. Det er uden betydning, at hendes far døde for fem år siden, for det får ikke hendes følelse af at være uelsket til at forsvinde.

Jeg ved selv, hvordan manglende interesse fra en forælder kan følge en resten af livet, for jeg havde også et kompliceret forhold til min mor.

Mit råd er, at du gør dig ekstra umage med at vise din datter, at du elsker hende. Tal med hende om problemet og tag hende alvorligt.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold