Mimi - Kærligt talt

Min kone er for tyk

14. november Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
Nielsens kone har taget 25 kilo på, og han er flov over, at han ikke længere finder hende attraktiv. Kan han tillade sig at gå op i sin kones vægt?
Overvægtig kvinde ser trist ud, mens hendes mand ser til i baggrunden.

Hej Mimi

Min kone, der er 34 år, har inden for de seneste to år taget 25 kilo på – og i takt med, at hendes vægt er steget, er mine følelser for hende dalet. Jeg er flov over mig selv, men jeg kan ikke gøre for det.

Nu vil du nok svare, at vi skal tale om det, men det behøver jeg ikke, for min kone bestiller ikke andet end at klage over, hvor tyk hun er. Hun går på slankekur flere gange om måneden, men ryger hver gang i igen efter et par dage. Hun har ikke lyst til at gå ud, fordi hun ikke mener, hun har noget tøj, der klæder hende. Hun snerrer ad børnene, hvis de siger, at hun ikke skal tage mere kage eller slik, og hun har grædt de få gange, jeg har gjort hende opmærksom på, at hun er bulet temmelig meget ud.

Jeg håber, du har et godt råd til mig, for jeg får sværere og sværere ved at lyve, når min kone spørger mig, om jeg er stadig synes, hun er attraktiv?

- Med venlig hilsen Nielsen

Kære Nielsen

Jeg tror, din kone har et mere grundlæggende problem end vægten. Jeg er ikke psykolog, men for mine amatørøjne at se har hun mistet sin selvrespekt og sit gåpåmod. Jeg ved ikke, hvad det kan skyldes, men jeg tror, hun skal have professionel hjælp, og at det skal være fra en udefrakommende.

Du skal få hende til at gå til lægen, som nok har et godt råd, og som kan henvise til en psykolog, hvis det er nødvendigt.

Med hensyn til vægten kan hun måske også gå til kontrolvejning hos lægen, hvis det kan hjælpe på motivationen. Samtidig skal I i familien bakke hende op, hvis det lykkes hende at tabe sig. Køb noget lækkert tøj til hende, og en tur til frisøren kan også gøre godt.

Om du genvinder dine følelser for hende, ved jeg ikke. Men du skylder hende i hvert fald hjælp og støtte, og det samme gælder børnene, der øjensynligt også er bekymrede for deres mor.

Jeg ønsker jer alt godt.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen kærligt talt

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold