Mimi - Kærligt talt

Min mand er et brokkehoved

22. februar Af Dorthe Wamsler.
Foto: Shutterstock.
Anne-Lises mand brokker sig over alt og alle, og det går hende på. Hun overvejer skilsmisse, men er det den rigtige løsning? Hvordan tackler du et brokkehoved?
Vred mand

Kære Mimi

Lige så længe jeg kan huske, har min mand været et stort brokkehoved. Han er aldrig tilfreds med noget eller nogen. Der er altid et eller andet galt, og ifølge ham har alle andre det bedre end os; bedre job, flottere hus, dygtigere børn og så videre.

Børnene ignorer ham

Jeg har altid sagt til vores børn, at de skulle ignorere, når deres far brokkede sig, og det virker heldigvis, som om de har lyttet til mig. De er begge flyttet hjemmefra og klarer sig godt.
Men min mand brokker sig videre. Hver evig eneste dag. Heldigvis har jeg også altid haft et godt selvværd, så jeg synes ikke, han har fået mig ned med nakken. Jeg har gode venner og et tæt forhold til vores børn.

I årenes løb er jeg dog af og til blevet spurgt om, hvorfor jeg ikke forlader ham. Synes du, jeg skal gå fra ham, eller er der stadig håb for os?

- Med venlig hilsen Anne-Lise

Kære Anne-Lise

Jeg synes, du skal konfrontere din mand med brokkeriet. Det er godt, du kan ryste det af dig, og at dit selvværd ikke har taget skade – det er ellers ret almindeligt. Alligevel synes jeg, hans opførsel må være trættende, og jeg ville sætte ham stolen for døren.

Der skal modgift til

Jeg tænker dog også, at der må ligge noget dybere til grund for hans evindelige utilfredshed, og at han måske kan have glæde af at konsultere en psykolog. Men det bliver nok svært at få ham til at indse det. Måske kan det hjælpe, hvis du gør ham klart, at du ikke vil finde dig i hans brok, og at du overvejer skilsmisse. Det burde få ham til at tænke sig om.

Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du fortsætter med alt det, der gør dig glad: Har gode interesser, hygger dig med dine børn og dine venner. Der skal modgift til, hvis du skal holde det ud, og det er også vigtigt med et godt netværk, hvis du vælger at blive skilt.
Jeg håber, du får talt med ham.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Sponsoreret indhold