Mimi - Kærligt talt

Onkels klamphuggeri splitter familien

17. maj Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
Der er ballade i "Mormors" familie, efter at hendes bror har anlagt en terrasse for hendes datter og svigersøn. Håndværket er sjusket udført, men det vil broren ikke indrømme. Svigersønnen giver mormor skylden for miseren, fordi hun anbefalede sin bror. Skal mormor bekoste en ny håndværker?
Mand arbejder med at anlægge terrasse i træ

Kære Mimi

Vi er røget ind i et problem i min familie. Min datter, svigersøn og børn har været udstationeret i udlandet i 10 måneder i forbindelse med hans arbejde. Inden de rejste, talte de om, at de gerne ville have en stor træterrasse ved deres sommerhus. Min bror, som er pensioneret tømrer, tilbød at fikse det. Han arbejder stadig en smule af og til.

Desværre er han også lidt for glad for de våde varer, og da vi bagefter var på tomandshånd, så jeg ham stift i øjnene og spurgte, om han var helt sikker på, han kunne udføre arbejdet ordentligt. Det garanterede han, og den garanti gav jeg videre til min datter. Han fik pengene på forhånd, så han kunne købe materialer, og gik i gang.

Nu er familien vendt hjem fra udlandet, og min datter er fortvivlet over den terrasse. Min mand og jeg kørte op for at se den, og hun har desværre ret. Den ene halvdel er nogenlunde pæn, men resten er grim: Der er stor forskel på mellemrummene mellem brædderne, og afslutningerne er helt skæve. Desuden er terrassen ikke i vater.

Min bror fik hjælp af en af sine venner, som heller ikke er kendt for sin ædruelighed, og det er nok her, det er gået galt. De to mænd boede i sommerhuset, mens de arbejdede, og de har også efterladt et sandt rod med opvask, madrester og møgbeskidte gulve.

Min datter har ringet til sin onkel, men han påstår, det er hende, der er hysterisk. Jeg har også talt med ham, og han mener ikke, hans arbejde fejler noget. Min svigersøn er rasende, og jeg kan fornemme, at han synes, det er min skyld, fordi jeg gav min brors garanti videre. Ingen af dem vil høre tale om, at min bror kommer og udbedrer skaderne.

Jeg har mest lyst til selv at betale en håndværker for at rette op på fejlene, men det vil min mand ikke være med til. Først og fremmest vil jeg bare gerne have genoprettet freden i familien og kunne nyde, at de unge er hjemme igen. Nu aner jeg ikke, hvad i alverden jeg skal stille op.

- Kærlig hilsen Mormor

Kære Mormor

Sikken en redelighed. Jeg vil for det første sige, at du bestemt ikke er skyld i det, der er sket. Din bror er – uanset sit misbrug – hovedansvarlig for miseren. Han lovede, at han kunne klare opgaven. Det kunne han ikke, og det er ham, der har gjort et dårligt stykke arbejde. Men din datter og svigersøn bærer også en del af skylden. De har valgt at få udført sort arbejde. Det kan være risikabelt, men det har de altså foretrukket.

Jeg synes, du skal gøre det lysende klart, at du ikke vil påtage dig nogen skyld, og du skal under ingen omstændigheder bekoste en håndværker. Det må din datter og svigersøn selv klare, og så er det er nok en god idé at få en regning med moms næste gang.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Sponsoreret indhold