Mimi - Kærligt talt

Skal mor med på ferien?

22. august Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
Majkens mor tager for givet, at hun som sædvanlig skal med sin datter og barnebarn på ferie. Det er ikke meningen, men hvordan får Majken sagt fra uden at såre sin mor? Er du enig i Mimis løsning?
Mormor, mor og datter står på stranden med udbredte arme og store smil.

Hej Mimi

Jeg er tæt knyttet til min mor, som altid har støttet både mig og senere min datter. Vi har ofte rejst sammen alle tre, og det har været hyggeligt. Jeg har to brødre, der også har familie, men dem besøger hun ikke nær så tit.

Nu fylder både min datter og jeg rundt, og jeg har aftalt med et vennepar, at vi rejser på ferie med dem og fejrer vores fødselsdage på den måde. Min datter leger godt med deres datter. Men da jeg fortalte min mor det, tog hun med for givet, at hun skulle med. Jeg blev så paf, at jeg ikke fik sagt fra, men jeg havde ikke tænkt mig, at hun skulle med denne gang. Hvordan skal jeg får fortalt hende, at min datter og jeg skal rejse alene med vennerne?

- Mange hilsener Majken

Kære Majken

Som regel taler jeg for, at man skal sørge for at sige fra. Man kommer længst med at give klar besked.

Men her vil jeg sige, at I skal tage mor med på ferien. Vil det ikke være naturligt, når nu det er din og din datters fødselsdag, der skal fejres? Jeg kan ikke forestille mig, at dine venner vil have noget imod din mors selskab, og det er jo en særlig anledning.

Alternativt kan I invitere din mor på en anden slags fødselsdagsfejring, men jeg synes ikke, I kan “stikke af” fra dagen uden at inddrage mor/mormor på en eller anden måde. Hun er jo ophav til jer begge og ikke bare en ven.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold