Mimi - Kærligt talt

Sort arbejde hos naboen

1. marts Af Dorthe Wamsler.
Foto: Shutterstock.
Thereses nabo har engageret håndværkere, der arbejder sort, og han lægger ikke skjul på det. Hun går ikke så meget op i, at der ikke bliver betalt skat. Men er bekymret for, hvad der sker, hvis arbejdet medfører vandskader og lignende. Ville du melde din nabo?
Kvinde hilser på håndværker

Kære Mimi

Jeg er simpelthen så meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre, og jeg håber, du kan hjælpe mig: Min nabo i vores andelsforening er ved at få renoveret sin lejlighed.

Det kan høres i hele opgangen, så da jeg en dag mødte ham, spurgte jeg til byggeriet. Han fortalte med et stort smil om projektet, og han nævnte også, at håndværkerne er østeuropæere, og at han betaler dem alle sort.

Han nærmest pralede med, hvor meget han sparede!

Bekymret for kvaliteten

Jeg går egentlig ikke op i, om hans håndværkere betaler skat. Men jeg er bekymret for, om de udfører arbejdet omhyggeligt nok, især elektricitet og vvs-arbejde. Det skal jo være i orden, så vi ikke pludselig får vandskade i bygningen eller har ulovlige installationer, der kan være farlige for os andre.

Hvad synes du, jeg skal gøre i den her situation?

- Bedste hilsner Therese

Kære Therese

Jeg ville anmelde naboen. Ét er, at man gør hinanden små tjenester og honorerer det med et par flasker rødvin eller lignende.

Tarveligt at snyde

Men renovering af en hel lejlighed, der er organiseret snyd, er ikke i orden. Det ødelægger andres forretning, og det er tarveligt over for samfundet ikke at betale moms og skat. Du kan anmelde anonymt.

Det mere tekniske har jeg ikke forstand på. Jeg tror såmænd, at østeuropæiske håndværkere er dygtige, men uanset nationalitet er det ulovligt at arbejde sort.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Sponsoreret indhold