Mimi - Kærligt talt

Styr på gæstelisten

8. marts Af Dorthe Wamsler.
Foto: Colourbox.
Karina skal holde rund fødselsdag og har svært ved at finde ud af, hvem hun skal invitere med, og hvem hun kan tillade sig at springe over. Skal venindernes mænd og gudbarnets nye kæreste for eksempel med til festen? Mimi har et helt alternativt forslag til fejring.
Kvinde der puster lys ud på en fødselsdagskage

Hej Mimi

Til efteråret skal jeg holde en rund fødselsdag, og jeg har desværre hverken plads eller råd til at invitere vidt og bredt. Jeg har derfor overvejet, hvem jeg skal have med, og jeg synes, det er svært at vælge ud. Jeg har forsøgt at gøre op, hvem jeg selv har været til fest hos, men jeg ved ikke, om det er for ensporet?

Ukendte kærester

Det betød, at jeg fravalgte et par af mine meget gode veninders mænd, da jeg aldrig har været til fødselsdag hos dem. Men så har jeg en tredje tæt veninde, hvor jeg synes, jeg skal have hendes mand med, fordi jeg var inviteret til deres bryllup i fjor. Er det et rimeligt ræsonnement?


Jeg har også to fætre, som jeg ser et par gange om året til familiesammenkomster. De har begge fået nye kærester, hvor jeg ikke engang har mødt den ene. Min niece og mit gudbarn har også begge fået nye kærester, som jeg ikke har mødt. Det kommer jeg måske til, hvis familien samles inden min fødselsdag.

Så igen er jeg i tvivl om, hvorvidt kæresterne skal med? Hvad synes du?

- Med venlig hilsen Karina

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Karina

Sikken en masse problemer sådan en fødselsdag kan afstedkomme. Jeg havde det selv inde på livet, da en god veninde var i samme situation. Hun blev så træt af de mange dilemmaer, at hun endte med at aflyse det hele. Det må ikke ske for dig, for det er dejligt at blive fejret.

Jeg ville skære ned på kredsen af indbudte. Det bliver alt for kompliceret med fjerne fætre og deres kærester, som du ikke kender – og som måske er skiftet ud inden din fest.

Til gengæld ville jeg ikke skelne til, hvem der havde inviteret mig. Det var deres valg at invitere, men det forpligter efter min mening ikke til at gøre gengæld i alle tilfælde.

Del festen op

Hvorfor deler du ikke din fødselsdag op i flere arrangementer? Server en lækker frokost for dine veninder, en middag for den nærmeste familie og måske en biograftur for de yngre gæster?

Jeg kan godt selv høre, det ikke nødvendigvis er det, du drømmer om, men du kan overveje det. På den måde får du også mere tid med hver enkel gæst.
Jeg ville i hvert fald som princip invitere dem, jeg allerhelst ville være sammen med.

Held og lykke med bordplanen.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Sponsoreret indhold