Livsstil

Slank med Sense: Heidi har tabt 30 kilo

15. januar 2022 Af Vibeke C. Larsen. Foto: Kaspar Wenstrup/Aller Foto & Video og privat.
En stresset hverdag fik Heidi til at glemme sig selv. Vægten steg og steg, indtil sidste års coronanedlukning gav hende tid og ro til at fokusere på sin vægt. Løsningen fandt hun i Sense, og efter et år har Heidi tabt 30 kilo og kan igen lide sit eget spejlbillede.

”Sikke store lår og sikke en stor numse, du har.”

Når Heidi kiggede sig i spejlet, var det ikke pæne ting, hun sagde til sig selv.

– Jeg kiggede på mig selv hver eneste dag, og jeg var så ked af, hvordan jeg så ud. Jeg var ikke tilfreds med mit udseende, for det viste ikke den Heidi, som jeg var indeni. Det var, som om jeg levede i en andens krop. Min mand sagde, at den eneste, der kunne gøre noget ved det, var mig selv, siger Heidi Howmann Petersen fra Nørre Aaby på Fyn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I dag ved Heidi, at hendes mand havde ret. På blot et år er det lykkedes hende at tabe sig 30 kilo, så vægten i dag viser 66 kilo, hvilket passer bedre til hendes 160 centimeter end de tidligere 96 kilo.

Løsningen hedder Sense.

– Jeg har fået et nyt liv. Jeg havde en body-age på 56 år, da jeg begyndte på Sense, og nu ligger den på 35, så jeg har fået 20 år foræret, siger Heidi, der lige er fyldt 43 år.

Gennem barndommen og ungdommen var Heidis vægt normal. Kiloene kom snigende gennem voksenlivet, og da hun for 15 år siden fik sit tredje barn, Mikkel, tog vægten et ordentlig nyk opad.

– Jeg har som mange andre haft en yoyovægt, hvor jeg har været på en skarp kur med en masse restriktioner i 14 dage og tabt mig lidt for så at tage det hele og lidt mere på igen. Det gav mig følelsen af, at jeg ikke var noget værd, for det var ikke noget, der kunne lykkedes for mig, siger hun.

Corona gav et skub

I mange år havde Heidi en travl hverdag med tre børn, hus og et job som selvstændig massør, og derfor blev det ofte til de nemme madløsninger, hvor et stykke franskbrød med Nutella var frokosten.

– Jeg glemte mig selv og formåede ikke at passe på mig selv, samtidig med at jeg var god til at tage mig af alle andre. Jeg har ikke haft pladsen og roen til at gøre noget ved min overvægt, forklarer hun.

Vendepunktet blev coronanedlukningen i januar 2021. Heidis klinik var lukket ned, og det gav hende pludselig tid og overskud til at gå i gang med sit vægttab.

– Både min far og min mormor har diabetes. Det ville jeg ikke have, så jeg måtte ikke blive større. Det var nu, jeg havde muligheden. Klinikken var lukket, og to af mine børn var flyttet hjemmefra.

Hun besluttede sig for at give Sense en chance.

I Sense inddeler man dagens måltider i spisekasser og bruger sin hånd til at afmåle maden, så man får den rette sammensætning af fedt, proteiner og kulhydrater i hvert måltid.

– Jeg er meget visuel, så for mig gav det mening, at jeg kunne se, hvordan jeg skulle bruge mine hænder til at måle mængden af mad. Det var nemt, for jeg har altid mine hænder med mig, siger hun.

Heidi spiser stadig frikadeller og kartofler som resten af familien, men der er kommet flere grøntsager på bordet.

Galleri: Slank med Sense: Heidi har tabt 30 kilo

Spiste på følelser

– Jeg skal ikke købe en masse specielle ingredienser for at følge Sense. Jeg var ikke særlig god i et køkken, men det er jeg blevet. Før var grønt bare en agurkestav eller to gulerødder, men nu tænker jeg grøntsager ind i min daglige madlavning, siger Heidi, der har suppleret med mælkesyretabletter og Aloe Vera-drik.

I begyndelsen havde hun det skidt, for kroppen skulle afvendes fra det store sukkerforbrug, som Heidi havde. Det betyder dog ikke, at slik og kager er blevet bandlyst fra hendes liv.

– Det går ikke med forbud, for så falder jeg i og vender tilbage til de gamle vaner. Chokoladen ligger frit fremme, og jeg får altid et stykke til min morgenkaffe, siger hun.

Hjælper andre

Heidi kunne hurtigt se resultaterne af den ændrede livsstil på vægten.

– Jeg havde spist for lidt og forkert, men nu får min krop mad nok og har noget at lave. Jeg troede, at jeg kunne tabe mig ved ikke at spise, men kroppen er en motor, der skal have noget at forbrænde. Jeg fik hurtigt mere overskud og fik det bedre med mig selv, siger hun.

Hun skiftede det hvide franskbrød ud med grovbrød.

– Jeg fornægter ikke mig selv noget, men jeg har truffet nogle valg. Jeg kan nøjes med at spise en halv grovbolle, hvor jeg før spiste fire stykker hvidt brød. Før kunne jeg ikke mærke, om jeg var mæt eller sulten, og jeg spiste meget på mine følelser. Når der var noget, der var svært, var det nemt at trøstespise for at få en hurtig lykkefølelse, forklarer hun.

I dag er Heidi meget bevidst om, hvornår og hvorfor hun spiser.

– Når man spiser efter Sense, får man et stabilt blodsukker, og det gør, at jeg ikke længere har trang til at fylde i hovedet hele tiden. Sense har lært mig, hvad sult, mæthed og følelser betyder, når man spiser, og det har givet mig en stor ro i forhold til mad, siger hun.

Heidi har nu tabt 30 kilo og har sideløbende med sit eget vægttab uddannet sig til kostvejleder i Sense.

– Jeg går selv forrest, for hvis jeg ikke kan tage vare på min egen krop, kan jeg heller ikke vise andre vejen. Det betyder meget, at jeg kan hjælpe andre, for jeg ved selv, hvor svært det kan være at tro på, at man godt kan tabe sig, siger hun.

Tidligere gik Heidi aldrig i kjoler og nederdele, for hun kunne ikke lide at vise sin krop frem.

– Jeg lignede et telt, når jeg havde en kjole på. Så var det nemmere at tage en sort bluse og et par sorte bukser på. Jeg skulle hellere ikke nyde noget af at tage på stranden, for ingen skulle se mig i bikini, siger Heidi.

I dag går hun gerne i farvestrålende kjoler, for hun er igen den Heidi, som hun gerne vil være.

– Jeg føler mig lækker nu. Det har jeg aldrig gjort før, smiler hun.

Sponsoreret indhold