bagværk
Blåbærkager
27. juni Af Julie Hey.
Disse lækre og saftige blåbærkager er en klar favorit! De tager et splitsekund at lave, og er yderst velsmagende.

10 personer
Blåbærkager:
100 g blødt smør
100 g marcipan
100 g sukker
1 lille æg
2 æggeblommer
3 spsk. mælk
150 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
125 g blåbær
Evt. flormelis
10-12 muffinforme
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175°.
Riv smør og marcipan i en skål, og pisk det sammen med sukker og 1 æg med en elpisker.
Tilsæt æggeblommer og mælk, og pisk til en luftig creme i 3-4 min.
Vend mel med bagepulver, og sigt det i dejen under omrøring.
Vend blåbærrene i dejen, og fordel den i muffinforme.
Bag kagerne i ovnen i ca. 20 min.
Afkøl kagerne på en bagerist, og drys evt. med flormelis.

Læs også