brød
Brød med tørret frugt og nødder
14. november Af Linn Grubbströmm. Foto: Stine Christiansen.
Hvis du ønsker at pifte dit hjemmebag op, så kan du med fordel tilføje tørret frugt og nødder til dit brød!

1 personer
Brød med tørret frugt og nødder:
1 dåse sorte bønner
1½ dl yoghurt naturel 3,5 %
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
2 dl kogende vand
½ dl honning
70 g havregryn
60 g hvedemel
2 tsk. natron
2 tsk. salt
1 dl mandler
1 dl hasselnødde-kerner
1 dl tørrede abrikoser
Fremgangsmåde:
Giv Ude og Hjemme i julegave
6 nr. for kun 249 kr.
- Tænd ovnen på 200°.
- Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem med vand. Lad bønnerne dryppe af.
- Blend bønner og yoghurt til en jævn creme i en blender.
- Bland hørfrø, sesamfrø, vand og honning i en skål. Rør rundt, og lad blandingen trække i 10 minutter.
- Blend 60 g havregryn til fint mel i en blender.
- Vend bønnecremen, hørfrø-blandingen, de blendede havregryn, hvedemel, natron og salt sammen i en skål med en dejskraber.
- Hak mandler og hasselnødder groft.
- Skær abrikoser i mindre stykker.
- Vend mandler, nødder og abrikoser i blandingen.
- Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Drys de sidste havregryn på toppen af brødet.
- Bag brødet nederst ovnen i ca. 1 time.
- Lad brødet køle af i formen i 1 time, og læg det så på en bagerist.

Læs også