brød

Koldhævet franskbrød

7. november Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.
Friskbagt franskbrød med en let og luftig krumme er en sand fornøjelse! Opskriften er dejlig ligetil.
1 personer
Koldhævet franskbrød:
15 g gær
5 dl koldt vand
2 tsk. salt
½ tsk. sukker
3 spsk. olivenolie
3 dl durummel
1 dl boghvedemel
7 dl hvedemel
3 spsk. birkes eller andre korn, frø eller kerner

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gær i det kolde vand.
  2. Tilsæt salt, sukker og olie.
  3. Bland durum­mel, boghvedemel og ca. 4 dl hvedemel i, og ælt dejen godt. Ælt resten af hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er jævn og sammenhængende, men stadig klistret i konsistensen.
  4. Læg et stykke bagepapir i en rugbrødsform (eller brug en form af silikone, så behøver du ikke papiret), og hæld dejen i.
  5. Dæk formen med husholdningsfilm, og lad brødet hæve et køligt sted natten over.
  6. Stil formen med brødet på køkkenbordet i 45 minutter, inden du vil bage det, og varm ovnen op til 200°.
  7. Pensl brødet med vand, og drys birkes, korn eller kerner over.
  8. Bag brødet i ovnen i 35 minutter.
  9. Tag det ud af formen, skru temperaturen ned til 180°, og bag brødet færdigt i 5-10 minutter, til det lyder hult, når du banker i bunden af det.
  10. Afkøl brødet på en bagerist i mindst 30 minutter, før du skærer i det.

Sponsoreret indhold