Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • bagværk
  • brød
  • Hjemmebagt rugbrød

Hjemmebagt rugbrød

Lone Landmands saftige, hjemmebagte rugbrød er ganske nemt at bage. Det er nemlig bagt med gær, hvorved du undgår den besværlige surdej. Rugbrødets karakteristiske syrlighed fremkommer ved brug af kærnemælk og balsamicoeddike.

Mail Print

Tirsdag d. 19. november 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Lone Landmands hjemmebagte rugbrød


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ingredienser

1 stk.

1 flaske hvidtøl
2 dl kærnemælk
20 g økologisk gær
1 spsk. honning
½ spsk. fint salt
½ spsk. balsamicoeddike
200 g rugmel
300 g hvedemel
200 g knækkede rugkerner
100 g græskarkerner
150 g solsikkekerner




PRØV OGSÅ: Lone Landmands tærte med rødbede og spinat

Fremgangsmåde

Hæld hvidtøl og kærnemælk i en skål og rør gær og honning ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i ca. 15 min. - en køkkenmaskine er god til formålet, men du skal bruge padlen til kagedeje og ikke krogen til brøddeje, fordi rugbrødsdej er meget blød og klistret.
Smør en 3-liters brødform grundigt, hæld dejen i formen og glat overfladen ud. Sæt husholdningsfilm over formen og lad dejen hæve i 2-4 timer afhængigt af temperaturen i rummet. Vent med at bage dit rugbrød, til du kan se, at dejen har bevæget sig et par centimeter opad i formen.
Sæt formen ind på en rist i midten af en kold ovn. Tænd ovnen med det samme og sæt temperaturen på 200° (ikke varmluft). Tag formen ud efter ca. 1 time og 15 min. (bagetiden afhænger lidt af din ovn), og vip brødet ud på en rist til afkøling.
Vent med at skære skiver af det lækre rugbrød, til det er kølet ned, så det bare er lunt.

Relaterede Artikler

Vaniljeparfait

Snegle med chokolade

Nemt rugbrød

Rabarberchutney

Læs mere om

  • lone landmand

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Vaniljeparfait

Mest læste

  • Valnøddebrød med rugmel og sirup
  • Lækkert majsbrød
  • Hjemmebagt rugbrød
  • Rosmarinbrød
  • Nemt rugbrød

Seneste nyt

  • Victoria fandt sin familie i Sporløs: Et år efter faldt min verden sammen
  • En læser fortæller: Jeg går i søvne
  • Spørg advokaten: Kan min bror blive straffet for at bruge mors penge?
  • Jeg har planlagt min begravelse
  • Måske er det sorg: Forskere studerer elefanters reaktion på andre elefanters død
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00