Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • bagværk
  • brød
  • Lækkert majsbrød

Lækkert majsbrød

Det originale amerikanske majsbrød er bagt i en ovnfast form og serveret i stykker som tilbehør til mange retter, herunder chili con carne.

Mail Print

Lørdag d. 12. januar 2013 - af Lone Landmand/Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Der er ingen gluten i majskerner, og derfor kan majsmel ikke bruges alene, men må altid blandes med en vis del hvedemel, hvis brødet skal blive luftigt. Brødet er dejligt nybagt, og dagen efter er det stadig blødt og fint til sandwich i madpakken. Du kan også riste skiverne sprøde og bruge dem som tilbehør, fx til en suppe eller en simreret.

Ingredienser til majsbrød

Opskriften giver et stort brød

20 g gær
½ l koldt vand
2 tsk. groft salt
1 spsk. honning
250 g groft majsmel
750 g mel
1 dl jomfruolivenolie

PRØV OGSÅ: Chili con carne med oksebov

Fremgangsmåde til majsbrød

Smør en 3-liters brødform grundigt. Udrør gæren i det kolde vand. Tilsæt salt, honning og de to slags mel. Ælt dejen jævn og tilsæt olivenolie. Ælt videre, til alt olien er optaget af dejen, og den virker blød og smidig.

Stræk dejen aflang og læg hver ende 1⁄3 ind over midten. Stræk igen og gentag foldningen. Træk dejen forsigtigt ud i bageformens længde og læg den til hævning i formen med husholdningsfilm over.

Lad dejen hæve uforstyrret i ca. 2½ time ved stuetemperatur, eller til den når formens kant. Forvarm ovnen til 225° og bag brødet i 25-30 min. Bank på overfladen, inden du tager brødet ud - det skal lyde hult for at være færdigt.

Relaterede Artikler

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Vaniljeparfait

Snegle med chokolade

Læs mere om

  • udenlandske retter
  • lone landmand

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe bjørn

Relaterede artikler

Kebab med oksekød og blomkåls-couscous

Spanske pizzaer

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Mest læste

  • Valnøddebrød med rugmel og sirup
  • Lækkert majsbrød
  • Hjemmebagt rugbrød
  • Rosmarinbrød
  • Nemt rugbrød

Seneste nyt

  • Terapi uden ord
  • Jeg vil ikke være bar forneden
  • Husker du dem? Her er 4 dommere, der kun fik én sæson i "X Factor"
  • Pias sorg: Min datter blev dræbt af et tog
  • En læser fortæller: Nu står jeg ved mine sande følelser
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Hjælp
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00