Lørdag d. 12. januar 2013 - af Lone Landmand/Foto: Søren Kvist
Lækkert majsbrød
Det originale amerikanske majsbrød er bagt i en ovnfast form og serveret i stykker som tilbehør til mange retter, herunder chili con carne.

Der er ingen gluten i majskerner, og derfor kan majsmel ikke bruges alene, men må altid blandes med en vis del hvedemel, hvis brødet skal blive luftigt. Brødet er dejligt nybagt, og dagen efter er det stadig blødt og fint til sandwich i madpakken. Du kan også riste skiverne sprøde og bruge dem som tilbehør, fx til en suppe eller en simreret.
Ingredienser til majsbrød
Opskriften giver et stort brød
20 g gær
½ l koldt vand
2 tsk. groft salt
1 spsk. honning
250 g groft majsmel
750 g mel
1 dl jomfruolivenolie
PRØV OGSÅ: Chili con carne med oksebov
Fremgangsmåde til majsbrød
Smør en 3-liters brødform grundigt. Udrør gæren i det kolde vand. Tilsæt salt, honning og de to slags mel. Ælt dejen jævn og tilsæt olivenolie. Ælt videre, til alt olien er optaget af dejen, og den virker blød og smidig.
Stræk dejen aflang og læg hver ende 1⁄3 ind over midten. Stræk igen og gentag foldningen. Træk dejen forsigtigt ud i bageformens længde og læg den til hævning i formen med husholdningsfilm over.
Lad dejen hæve uforstyrret i ca. 2½ time ved stuetemperatur, eller til den når formens kant. Forvarm ovnen til 225° og bag brødet i 25-30 min. Bank på overfladen, inden du tager brødet ud - det skal lyde hult for at være færdigt.