bagværk

Choko-kokoskage

10. oktober Foto: Julie Hey. Foto: Betina Hastoft.
Hvis du er vild med ckokolade og kokos, så bør du lave denne lækre choko-kokoskage. Den er nem at lave og smager helt vidunderligt!
8 personer
Choko-kokoskage:
4 æg
200 g sukker
100 g mørk chokolade
200 g smør
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl sødmælk
100 g kokosmel
En springform, ca. 24 cm i diameter
Pynt:
100 g mørk chokolade
2 spsk. mælk
8 spsk. flormelis
Kokosmel

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Del æggene i blommer og hvider. Pisk ægge­blommerne med sukker i en skål i 3-4 minutter, til du får en luftig masse.
  3. Hak chokoladen, og smelt den med smør over vandbad.
  4. Lad chokoladeblandingen køle af, vend den i æggemassen, og tilsæt mel, bagepulver, mælk og kokosmel.
  5. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem i dejen med en dejskraber.
  6. Hæld ­dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter på ­nederste rille.
  7. Lad kagen afkøle i formen på en bagerist.

Pynt:

  1. Smelt chokolade med mælken over vandbad.
  2. Rør flormelis i, og smør blandingen ud over kagen.
  3. Drys med kokosmel.

Sponsoreret indhold