bagværk

Scones med hvid chokolade

12. september Af Julie Hey. Foto: Betina Hastoft.
Hvis du er vild med hvid chokolade, så vil du elske disse scones! De er nemme at lave, og de smager helt vidunderligt.
Scones med hvid chokolade:
75 g hvid chokolade
400 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. fint salt
1½ spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
125 g smør
2 dl kærnemælk
1 lille æg til pensling
1½ spsk. piskefløde til pensling
Evt. koldt smør til servering

Fremgangsmåde:

  1. Læg chokoladen på køl.
  2. Tænd ovnen på 220°.
  3. Rør mel sammen med bagepulver, natron, salt, sukker og vaniljesukker i en skål.
  4. Riv smør og chokolade i melblandingen, og smuldr det fint. Tilsæt ­kærnemælk, og saml dejen uden at ælte.
  5. Form dejen til en 2½ cm tyk plade, udstik i cirkler med en diameter på 6 cm, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Pisk æg med fløde sammen, og pensl dejcirklerne med væsken.
  7. Bag dine scones i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne, og servér straks, evt. med koldt smør.

Sponsoreret indhold