bagværk

Snobrød med skinke og ost

20. juni Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Tegner.
Bag snobrød over gløder og ikke åben ild. Så bliver de gennembagt uden at blive sorte.
7 personer
Snobrød med skinke og ost:
25 g smør
2½ dl letmælk
25 g gær
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. smagsneutral olie
100 g grahamsmel
435 g hvedemel
6-8 skiver lufttørret skinke
1 frisk mozzarellakugle a 125 g
6-8 bambus- eller snobrødspinde

Fremgangsmåde:

Smelt smør, og bland det med mælk i en skål.

Smuldr gær i væsken, når den er lillefingervarm.

Ælt salt, sukker, olie og de 2 slags mel i, til dejen er blank.

Lad dejen hæve under et rent, fugtigt viskestykke i 1 time.

Del dejen i 6-8 stykker. Tril hvert stykke til en tyk pølse.

Læg en skive skinke oven på dejen, og vrid et par gange, så du får en snoet pølse med dej og skinke.

Flet dejen omkring en afbarket ende af en lang pind, og bag snobrødene over gløder, til de er sprøde og gennembagte.

Træk brødene af pinden, og læg lidt plukket mozzarella ind i hullet, så det smelter. Spis med det samme.

Sponsoreret indhold