Kager i lag

Kager i lag 

Skal der være fest eller hygge? Hos Ude og Hjemme finder du de bedste opskrifter på lækre kager i lag, der kan serveres til alle anledninger. Og du kan med garanti finde en lækker opskrift, der passer til netop dit behov – hvad enten du er på jagt efter en skøn klassisk lagkage eller har lyst til forsøde din gane med nye spændende smage.  Vi finder hele tiden på nye skønne opskrifter, så du kan snildt blive inspireret igen og igen. Du kan også finde inspiration på vores facebookside ”Jeg elsker kage”. Her lægger vi hver dag nye opskrifter op med lækre kager, som du kan afprøve hjemme i køkkenet.

[[{"fid":"18741","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":187,"width":262,"alt":"Kager i lag. Othellolagkage","title":"Lækker kage i lag. ","class":"media-element file-default"}}]]

Othellolagkage

Uhm.. Othellolagkage. En sand klassiker, der smager som en drøm og har et smukt, elegant og enkelt udtryk. Kagen kan serveres til alle anledninger. Skift blot den traditionelle lagkage ud med othellolagkagen og server den til fødselsdag eller pryd dit søndagskagebord og nyd den sammen med venner og familie. Kagen er ikke hel nem at lave og du skal sætte god tid af. Men vi lover dig, at det er hele umagen værd, når du til sidst sætter tænderne i denne dejlighed.

Othellolagkagen er svøbt i marcipan og du kan nemt lave marcipanen selv i stedet for at købe en færdiglavet. Den hjemmelavede smager bare bedre. Til ca. 30gr marcipan skal du bruge:

  • 60 g sukker
  • 200 g mandler
  • 1 d. vand
Du kan finde fremgangsmåden ved at klikke på linket herunder:

Sådan laver du hjemmelavet marcipan

Othellolagkageopskriften har en del år på bagen. Den kan nemlig findes i kogebøger fra 1915, men blev dog opfundet omkring århundredskiftet. Navnet på kagen stammer fra Shakespeares fortælling om figuren Othello.

Sødt uden sukker

Har du lyst til kage, men vil stadigvæk gerne holde den slanke linje eller skal passe på med sukkerindtaget af den ene eller anden årsag? Så kan du sagtens få kage alligevel. Helt sukkerfri kan vi dog ikke kalde kagerne, men vi har samlet en serie af opskrifter, der indeholder ingen eller minimalt sukker. Her i blandt finder du også glutenfri kager, så du nemt kan forkæle dem, der har glutenallergi. Find din favorit blandt de mange næsten sukkerfrikager.

De mange lækre opskrifter på næsten sukkerfrikager finder du i linket herunder.

Næsten sukkerfrikager

Sådan laver du nemt en marcipanrose

Står du og fumler med fingrene og kan ikke få det elegante udtryk frem, når du vil pynte din kage med roser? Så se med i videoen her. Med lidt øvelse kan du nemlig nemt lære at kreere de smukke roser. Mette Blomsterberg viser dig her en simpel teknik til at lave de pyntlige roser. Det er faktisk slet ikke så svært!

God fornøjelse! 

[[{"fid":"18717","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":169,"width":300,"alt":"Sådan laver du en marcipanrose - Videotip med Mette Blomsterberg","class":"media-element file-default"}}]]